Hlavní obsah

Volejbalistky Sluková a Hermannová útočí v Riu na play off

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová mají na grandslamovém turnaji Světového okruhu v Riu de Janeiro šanci na postup do play off. České hráčky ve skupině nejprve ve třech setech porazily finalistky minulého turnaje v jiném brazilském městě Maceió Nizozemky Madelein Meppelinkovou a Marleen van Ierselovou, pak ale stejným poměrem prohrály s Karlou Borgerovou a Brittou Bütheovou z Německa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistky Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová. Archivní snímek

Článek

"Proti Němkám jsme to v druhým setu nedotáhly do vítězného konce a ve třetím už nám trochu došla šťáva. Máme za sebou o dva těžké zápasy víc než naše soupeřky, k tomu všechny v úmorném brazilském vedru, takže bylo jasné, že se únava dostaví," napsaly české hráčky na facebooku.

Ve čtvrtek české volejbalistky zakončí skupinu G zápasem proti domácí dvojici Duda, Elize Maiaová. Ta únorový turnaj v Maceió vyhrála, ale nyní na úvod podlehla německým soupeřkám. "Bojujeme, co se dá, a máme radost z předvedených výkonů. Dneska to máme 1:1 a zítra hurá na brazilský vítězky," dodaly Sluková s Hermannovou.

Do vyřazovací části turnaje v dějišti srpnových olympijských her postoupí ze skupiny tři týmy.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie Grand Slam v Riu de Janeiro:
Ženy:
Skupina G:
Sluková, Hermannová (26-ČR) - Meppelinková, Van Ierselová (7-Niz.) 2:1 (16, -12, 11)
Borgerová, Bütheová (10-Něm.) - Sluková, Hermannová 2:1 (-17, 19, 10)

Reklama