Hlavní obsah

USK Praha - Schio 86:53Stav série 2:0Jasný postup! Basketbalistky USK čeká znovu Final Four

Praha

Basketbalistky USK Praha doslova proletěly do dubnového Final Four Euroligy, kde budou obhajovat prvenství. Postup přes italské Schio stvrdily drtivým domácím vítězstvím 86:53 a čtvrtfinálovou sérii play off vyhrály 2:0 na zápasy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Basketbalistka Laia Palauová (vlevo) a Ashley Walkerová ze Schia v odvetném čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

"Mám velikou radost, jak jsme tu cesty do finálového turnaje zvládly. Hrály jsme s chutí, z dobré obrany nám vycházel rychlý protiútok a padly tam i střely z dálky. Bylo to všechno fajn," říkala nejlepší střelkyně domácích Kateřina Elhotová.

Hráčky USK i bez zraněné Dupreeové začaly velmi soustředěně v obraně, ve čtvrté minutě vedly 6:0 a trpělivě přidávaly další koše. K radosti více než tisícovky diváků v hledišti tak měly brzy k dobru dvoiciferný náskok.

Jenže pak domácí basketbalistky na chvíli polevily, dopřály Schiu volné střely a z jejich útočné hry se vytratil důraz i doskok. Po osmibodové šňůře italského klubu se tak skóre v 17. minutě převrátilo (25:29). Naštěstí dvě trojky Elhotové a především návrat k preciznosti při bránění pomohl USK získat rychle zpátky vedení.

Hejková: Za všech okolností jsem týmu věřila

Na přelomu druhé a třetí čtvrtině nedovolily obhájkyně trofeje přes sedm minut Schiu vůbec skórovat, utekly až do vedení 44:31, a potom už se hrálo výhradně podle jejich not. Závěr připomínal exhibici, pražský celek si v báječné atmosféře mohl užívat postupovou euforii.

"Věřila jsem, že Schio u nás nevydrží tlak obrany, byla znát i naše lepší fyzická připravenost. Za všech okolností jsem týmu věřila a věděla, že se můžeme spolehnout na agresivní a přitom precizní styl bránění," pochvalovala si trenérka Natália Hejková.

Euroliga basketbalistek – 2. zápasy čtvrtfinále play off:
USK Praha - Schio 86:53 (18:11, 37:31, 66:42)
Nejvíce bodů: Elhotová 24, Steimbergaová 19, Xargayová 15, Petrovičová 11, Vaughnová 10 - Masciardiová 16, Yacoubouová 13, Walkerová 6. Fauly: 13:21. Trestné hody: 22/19 - 11/8. Trojky: 9:3. Doskoky: 41:37. Konečný stav série: 2:0.
Kursk - Orenburg 70:73, konečný stav série 0:2.
Galatasaray - Jekatěrinburg 66:57, stav série 1:1.
Wisla Krakov - Fenerbahce Istanbul 63:79, konečný stav série 0:2

Reklama

Související témata: