Hlavní obsah

Basketbalistky USK čeká v semifinále EL Jekatěrinburg

Jekatěrinburg

Basketbalistky USK Praha se v semifinále Evropské ligy utkají v repríze loňského duelu o titul s Jekatěrinburgem. Ruský klub v rozhodujícím třetím čtvrtfinálovém zápase porazil Galatasaray Istanbul 86:66 a postoupil do závěrečného turnaje.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Giorgia Sottanaová (vlevo) ze Schia a Sonja Petrovičová z USK. (Ilustrační foto)

Článek

České obhájkyně prvenství se s Jekatěrinburgem utkají 15. dubna, druhou semifinálovou dvojici tvoří Fenerbahce Istanbul a další ruský celek Naděžda Orenburg. Finále se bude hrát o dva dny později. Zatím není znám pořadatel turnaje.

Vloni se hrálo v Praze a USK ve finálovém duelu porazil Jekatěrinburg 72:68. Na začátku nové sezony české šampionky zvítězily nad ruským soupeřem i v Superpoháru (93:91), ale v Evropské lize pak měl dvakrát navrch Jekatěrinburg (76:73 a 69:52).

Série mezi Jekatěrinburgem a Galatasarayem byla jedinou, kterou musel rozhodnout třetí zápas. Ten byl až do 19. minuty vyrovnaný, od stavu 32:32 ale začal mít převahu favorizovaný Jekatěrinburg pod vedením americké superstar Diany Taurasiové, která potvrdila pozici nejlepší střelkyně soutěže 26 body. V dresu tureckého týmu odehrála 11 minut česká pivotka Petra Kulichová a připsala si dva body a čtyři doskoky.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistek - 3. zápas:
Jekatěrinburg - Galatasaray Istanbul 86:66 (za hosty Kulichová 2 body, 4 doskoky, 1 asistence), konečný stav série 2:1.
Semifinálové dvojice (15. dubna):
USK Praha - Jekatěrinburg
Fenerbahce Istanbul - Naděžda Orenburg.

Reklama

Související témata: