Hlavní obsah

Rozjetí volejbalisté Kladna překvapili ve čtvrtfinále Karlovarsko

Praha

Volejbalisté Kladna překvapivě vybojovali první bod ve čtvrtfinálové sérii s Karlovarskem, v hale favorita zvítězili 3:2. Naopak zbývající série začaly podle očekávání: vítěz základní části České Budějovice zdolaly Zlín 3:0, mistři z Liberce porazili Příbram 3:1 a Brno zvládlo lépe pětisetový duel s Benátkami nad Jizerou.

Článek

Kladno pokračuje ve vítězné jízdě z posledních týdnů. V závěru základní části vyhrálo sedm z osmi zápasů a obsadilo v tabulce nečekanou šestou příčku. Diagonální hráč Filip Křesťan je navíc nejvíce bodujícím hráčem soutěže, těsně před útočnou oporou Karlovarska Donovanem Džavoronokem.

"Jedeme do Varů překvapit," vyhlásil před startem čtvrtfinále kladenský trenér Milan Fortuník. Jeho tým proti zakřiknutému favoritovi začal vedením 2:0 na sety, pak domácí srovnali, jenže pátý set vyhrálo Kladno 15:11.

"Zápas jsme začali nervózně a zakřiknutě, dva sety jsme dělali chyby a nedokázali jsme na Kladno vytvořit tlak. Zápas jsme začali lámat, až když nebylo co ztratit, pak jsme se do něj vrátili. Tie-break je vždy loterie a o chybách," řekl karlovarský kouč Petr Brom.

Věří, že ve čtvrtek večer bude série vyrovnaná. "Hraje se na čtyři vítězství, prohráváme 0:1, věříme si dál. Je to o psychice, musíme soupeře dostat pod tlak. Ve druhém zápase už je povinnost uhájit domácí prostředí. Ale nebude to nic jednoduchého, konec sezony se Kladnu povedl, zvedli se, nemají co ztratit," dodal Brom.

Jihočeši proti Zlínu uhájili domácí neporazitelnost v sezoně. "Jihostroj strašně dobře podával. Dá se s nimi hrát, ale oni zkazili snad jen čtyři podání za zápas. Proto jsme tady prohráli 0:3," řeklo zlínské libero Přemysl Obdržálek.

Obhájci titulu z Liberce začali doma ztrátou úvodní sady, ale v dalších třech setech už Příbram přehráli. Všechna čtvrtfinále pokračují ve čtvrtek opět od 18:00.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:
České Budějovice - Zlín 3:0 (15, 17, 20)
Liberec - Příbram 3:1 (-22, 19, 22, 20)
Karlovarsko - Kladno 2:3 (-19, -22, 14, 17, -11)
Brno - Benátky nad Jizerou 3:2 (22, -19, 18, -20, 9).

Reklama