Hlavní obsah

Golden State - New York 121:85Basketbalisté Golden State vyhráli doma padesátý zápas v řadě

Aktualizováno

Basketbalisté Golden State vyhráli padesátý domácí zápas v řadě. Úřadující šampioni ve středu deklasovali New York Knicks 121:85 a opět vylepšili rekord NBA. Warriors proměnili 18 trojek, z toho osm Stephen Curry. Úřadující nejužitečnější hráč ligy se zastavil na 34 bodech, v poslední čtvrtině už tradičně mohl odpočívat na lavičce.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Basketbalista Golden State Marreese Speights

Článek

Curry mířil z dálky přesně osmkrát z třinácti pokusů, v této sezoně už má tříbodových košů na kontě 330 a to mu do konce základní části zbývá ještě patnáct zápasů. Klay Thompson přidal dalších pět trojek a 19 bodů, Draymond Green sice dal jen šest bodů, ale zato měl jedenáct doskoků a deset asistencí.

"Myslím, že nikdo z nás opravdu nemyslí na rekordy a na čísla. To je rozhodně jeden z důvodů, proč máme tak dobrou sezonu. Co není důležité, tomu nevěnujeme pozornost," řekl novinářům trenér vítězů Steve Kerr. "Je neuvěřitelné jak hrají. Jejich bilance 61:6 je úžasná a tvoří historii. Na druhou stranu je těžké je po zápase chválit, když vám právě dali výprask," utrousil Carmelo Anthony, s 18 body nejlepší střelec Knicks.

I bez odpočívajícího LeBrona Jamese si poradili hráči Clevelandu s Dallasem, byť vyhráli o jediný bod 99:98. Cavaliers zápas kontrolovali, ale nechali soupeře dotáhnout a nakonec měli velké štěstí, že hosté míjeli volné trojky a neotočili skóre.

Rozhodující moment přišel v úplném závěru, kdy Kyrie Irving lehce zatáhl Dirka Nowitzkého, získal míč a šestkami pojistil výhru. Irving byl nejlepším střelcem zápasu s 33 body, Dallas táhli Nowitzki a David Lee s 20 body.

"Kyrie se nějakým zázrakem v závěru objevil u míče a získal ho. Ale měli jsme dost šancí vyhrát zápas už předtím, je to naše chyba. Dvakrát jsme ztratili míč a minuli dvě trojky," řekl Nowitzki, aniž by si na Irvingův zákrok v posledních sekundách stěžoval.

Kevin Durant nastřílel 28 bodů, Russell Westbrook přidal 24 a Oklahoma ukořistila cennou výhru 130:109 na palubovce Bostonu. Tomu nestačilo ani 29 Isaiaha Thomase. Los Angeles Clippers zaskočili Houston v první čtvrtině skvělou střelbou a získali náskok, z něhož položili základ k výhře 122:106.

Basketbalová NBA:
Boston - Oklahoma City 109:130
Charlotte - Orlando 107:99
Cleveland - Dallas 99:98
Detroit - Atlanta 114:118
Golden State - New York 121:85
Houston - LA Clippers 106:122
Memphis - Minnesota 108:114
Sacramento - New Orleans 108:123
Washington - Chicago 117:96

Reklama