Hlavní obsah

Hierarchii si nedělám, říká ústecký basketbalista Bosák po deseti přestupech

Ústí nad Labem

Ve změně klubových angažmá si libuje basketbalista Pavel Bosák. Zatímco mnozí hráči se během kariéry upínají k působení v jednom nebo dvou týmech, pro něj jsou přestupy nezbytnou součástí basketbalového života. Momentálně hraje nejvyšší soutěž za BK Ústí nad Labem, kam nečekaně přišel v únoru ze sousedního Děčína.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

DeAndre Jordan z LA Clippers, v utkání s Oklahomou.

Článek

Máte vůbec spočítáno, kolikrát jste měnil dres?

Ústí je pro mě desátým profesionálním klubem. Ale žádnou hierarchii mezi nimi si nedělám. Když dostanu důvěru ze strany trenéra, snažím se hrát co nejlépe. Tak jsem o to usiloval nejen v několika českých týmech, ale i ve Francii, Itálii a na Slovensku. Je mi čtyřiatřicet let, a pokud mě nohy poslouchají, dokáži se naštvat a zabojovat.

Už jste se vyrovnal s překvapivým přesunem z Děčína do Ústí?

Každý klub má svoje. V Ústí jsem spokojený.

V ústeckém kádru se i v probíhající sezóně prostřídala řada cizinců, konkrétně Američanů. Jak to berete?

Na spolupráci se zahraničními hráči jsem zvyklý. To, že jich prošlo Ústím pět nebo šest, mi vůbec nevadí. Jako tým se snažíme o souhru, jedinec sezónu nevyhraje. Každý z nás hodlá přispět svými výkony.

Kooperativa NBL spěje do závěru základní části.

Doufám, že si v Ústí pojistíme klidnou pozici a uhájíme dostatečný náskok před dvojicí z konce tabulky. Věřím, že si zbytek sezóny užijeme.

Osmý celek nastoupí v úvodu play off proti Nymburku. Co na to říkáte?

Nymburk je v rámci české ligy úplně někde jinde a nikdo s nimi hrát nechce. Pro ně bude první kolo play off rozcvičkou a nechtěl bych se toho zúčastnit na straně soupeře.

Máte představu o příští sezóně?

Ve svém věku už skoro přesluhuju a jsem rád za každý měsíc na hřišti. Letošní sezóna skončí za tři týdny a bude před námi celé léto. Nevím, kde se ocitnu v srpnu, když týmům začne příprava. Je to ve hvězdách.

Reklama

Související témata: