Hlavní obsah

Mexiko - Česko 2:1Baseballisté prohráli v kvalifikaci WBC s Mexikem

Mexicali

Čeští baseballisté prohráli v prvním utkání kvalifikace World Baseball Classic 2017 s favorizovaným Mexikem těsně 1:2. V souboji poražených týmů se dnes v Mexicali střetnou s Německem a pouze výhra je udrží ve hře o jedno postupové místo do hlavního turnaje.

Článek

Slavnostní zahájení před zápasem trvalo tři čtvrtě hodiny a zahajovací nadhoz obstaral bývalý vítěz Světové série MLB nadhazovač Fernando Valenzuela.

Po první směně Češi prohrávali 0:2 a zdálo se, že domácí favorité půjdou za očekávanou jasnou výhrou. Víc bodů jim ale český tým nepovolil a k odpalu se nedostala ani hvězda Mexika, první metař Los Angelese Dodgers Adrian Gonzalez.

Češi se v prvních třech směnách v útoku neprosadili a sedm z devíti pálkařů se vrátilo na lavičku po strikeoutu. Nakonec se týmu povedli čtyři odpaly.

O dva z nich se postaral vnější polař Matěj Hejma. Tím druhým zmrazil zaplněné tribuny, protože trefil v osmé směně homerun do pravého pole. "Chtěl jsem brzo atakovat rychlý nadhoz. Věděl jsem, že balon je nahoře, a jediný, co jsem chtěl, bylo udržet ruce vevnitř, abych ho trefil. Bylo něco krásného dát homerun na takovém stadionu, diváci byli z toho hodně překvapení a tleskali," uvedl Hejma v tiskové zprávě českého výběru a doplnil: "Chtěli jsme ukázat, že máme šanci, a myslím si, že se nám to podařilo."

Gonzales pochválil Čechy

V závěrečné směně už ale Češi bod nepřidali. "Kluci bojovali a ke konci dokázali míče tvrdě trefovat. Sice nenašli díry v obraně soupeře, ale jsem na ně hrdý, jak se dokázali do zápasu vrátit," řekl kanadský kouč českého týmu Mike Griffin.

"Češi hráli velmi dobře a bez chyb. Prakticky nás k ničemu nepustili. Samozřejmě kromě první směny," zhodnotil zápas trenér Mexika Edgar Gonzalez.

Ve druhém utkání Nikaragua porazila Německo až v dramatické koncovce 5:4 v nastavené desáté směně. Mexiko a Nikaragua se utkají o přímý postup do finále kvalifikační skupiny, poražený bude hrát s vítězem duelu ČR - Německo.

Baseballová kvalifikace pro World Baseball Classic 2017, 2. skupina v Mexicali (Mexiko):
Mexiko - ČR 2:1
Nikaragua - Německo 5:4 (v 10. směně)

Reklama

Související témata: