Hlavní obsah

Bývalá hvězda NBA Mutombo přežil útok teroristů v Bruselu

Brusel

Teroristický útok na letišti v Bruselu přežil bývalý slavný basketbalista Dikembe Mutombo. Osminásobný účastník Utkání hvězd NBA vyvázl bez zranění.

Foto: Facebook

Bývalý basketbalista Dikembe Mutombo

Článek

"Byl jsem v letištní hale a najednou slyšel, jak lidi křičí a všichni začali utíkat. Trochu jsem pospával, takže jsem moc nevěděl, co se děje. Myslel jsem, že je to nějaký vtip," řekl CNN devětačtyřicetiletý Mutombo, který vyvěsil dvě fotografie z bruselského letiště na svůj facebookový profil se vzkazem, že je v pořádku.

Z haly se vydal na útěk na letištní plochu. "Spousta lidí krvácela a byla raněná. Nebylo na co čekat. Popadl jsem svou tašku a utíkal," popsal Mutombo. "Je mi líto rodin, které ztratily své blízké. Všech matek a lidí, kteří nemohli utíkat, nemohli se hýbat. Tolik matek se snažilo postrkovat své dvě tři děti. Máte tisíc lidí a všichni se snaží utéct. Bylo to moc moc smutné," líčil člen basketbalové Síně slávy.

Mutombo, který hrál NBA v letech 1991 až 2009 za Denver, Atlantu, Philadelphii, New Jersey, New York a Houston, byl na cestě z Konga do USA. V rodné zemi byl navštívit jednu z nemocnic, o které se stará jeho nadace.

Při útoku Islámského státu na letišti Zaventem přišlo o život 14 lidí, dalších deset až dvacet obětí bylo při atentátu v bruselském metru.

Reklama