Hlavní obsah

Oklahoma - Houston 111:107Westbrook napodobil legendy a dotáhl Oklahomu k další výhře

New York

Basketbalisté Oklahomy jsou v NBA k neporažení, pokud se daří Russellu Westbrookovi. Hvězdný rozehrávač si v úterním utkání s Houstonem připsal triple double za 21 bodů, 15 asistencí a 13 doskoků a Thunder zvítězili 111:107.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Russell Westbrook z Oklahomy zkouší ohrozit koš Houstonu i v akrobatické pozici, v pozadí James Harden (č. 13).

Článek

Westbrook zaznamenal už 15. triple double v sezóně a v tomhle ohledu se vyrovnává ligovým legendám. Jde o nejvyšší počet triple doublů od ročníku 1988/89, kdy se Earvin Magic Johnson takhle blýskl sedmnáctkrát a Michael Jordan patnáctkrát.

"Cítím se úžasně. Je to skvělý pocit být zmiňován v jedné větě s takovými hvězdami. Vždyť jsou v Síni slávy. Mou prací je ale pomoci nám vítězit a dojít k titulu," řekl novinářům Westbrook.

Šestým triple doublem v březnu se Westbrook přiblížil Jordanovu výkonu ze sezóny 88/89, kdy jich hvězda Chicaga nasbírala v jednom měsíci (dubnu) sedm. A hlavně, Thunder při takových výkonech Westbrooka neprohrávají. Když měl v této sezóně triple double, tak vždy zvítězili.

"Pokud nám takhle pomáhá doskakovat, rozjíždět rychlý protiútok a přihrávat, tak je to skvělé. Nejdůležitější je doskok. Pokud Russ doskakuje, jsme těžko k poražení," ocenil spoluhráče Kevin Durant, který pomohl k páté výhře Oklahomy v řadě 23 body.

Westbrook sehrál klíčovou roli i ve vyrovnané koncovce s Houstonem. Rockets naposledy vedli 99:97, ale pak hvězdný rozehrávač Oklahomy předvedl asistenci, zisk a dva koše a otočil skóre. V závěru ještě James Harden snížil na rozdíl jediného bodu a Serge Ibaka dal jen jednu šestku, ale Houston míč ztratil a prohrál.

Hosté se opírali o Hardena, který s 24 body, 16 asistencemi (osobní rekord) a sedmi doskoky také neměl daleko k triple double. Dwight Howard si připsal 16 bodů a 13 doskoků.

Kobe Bryant nastřílel 12 ze svých 20 bodů ve třetí čtvrtině a Los Angeles Lakers přerušili sérii čtyř porážek výhrou nad Memphisem 107:100. Poslední čtyři minuty strávil sedmatřicetiletý veterán, který po sezoně ukončí kariéru, na lavičce.

"Mladí kluci hráli tvrdě a velmi dobře. Je na čase, aby udělali ten skok a začali kontrolovat vyrovnané koncovky. Musíme se soustředit na detaily jejich hry a vylepšit je," vysvětlil Bryant svou absenci v závěru.

Jordan Clarkson, který se před zápasem hájil proti obvinění ze sexuálního harašení, dal za vítěze 22 bodů. Obranář Tony Allen proměnil všech svých 12 střel a dal 27 bodů, Zach Randolph přidal 16, ale ani to Grizzlies nestačilo.

Den po výhře nad San Antoniem basketbalisté Charlotte zdolali Brooklyn 105:100. Pomohli k tomu hlavně Nicolas Batum s 23 body a Jeremy Lin s 21. Nets nestačilo 29 bodů Brooka Lopeze.

Výsledky úterních zápasů NBA:
Brooklyn - Charlotte 100:105
Los Angeles Lakers - Memphis 107:100
New Orleans - Miami 99:113
Oklahoma City - Houston 111:107.

Reklama

Související témata: