Hlavní obsah

Brňanky porazily v osmifinále Euroligy Mondeville

BRNO

Basketbalistky Gambrinusu SIKA Brno zdolaly v úvodním osmifinálovém duelu Euroligy především díky výbornému nástupu do druhé půle francouzské Mondeville o 18 bodů a pokud zvítězí i v pátek na hřišti soupeře, zajistí si postup mezi posledních osm týmů. V opačném případě by se hrál rozhodující třetí zápas příští středu znovu v Brně.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Zuzana Žirková z Gambrinusu Brno (vpravo) brání Katarinu Polakovou z polského týmu Polfa Pabianice.

Článek

"Máme za sebou nesmírně těžké utkání. V úvodu nám očividně scházela sebedůvěra, postupně jsme se ovšem rozehráli k solidnímu výkonu. Odveta však nebude rozhodně snadná," mínil trenér českých mistryň Jan Bobrovský.

Brňanky v základní sestavě Veselá, Salesová, Machová, Vítečková a Miltonová vstoupily do utkání nervózně. Zpočátku se jim nedařila střelba a zbytečně ztratily chybnou rozehrávkou několik míčů. Ještě v 17. minutě prohrávaly 22:27. Signál k obratu dala před pauzou dvěma trojkami Vítečková. Díky nim odcházely do kabin se čtyřbodovým náskokem.

"Jsem hrozně ráda, že jsem se zdálky trefila a družstvu tím pomohla. Do té doby jsme totiž hrály v útlumu. Máloco nám padlo do koše. Popraly jsme se ale s tím a ve druhém poločase už nebylo co řešit," usmívala se spokojená Eva Vítečková. "V pátek už by snad mohlo být o našem postupu jasno," doufala.

Po přestávce se povedla domácím hráčkám jedenáctibodová šňůra. Pak sice znovu trochu polevily a dovolily soupeřkám snížit na osmibodový rozdíl, avšak závěrečná čtvrtina už probíhala jednoznačně v režii brněnských basketbalistek. "Úvodních osm minut druhé půle jsme úplně přestali hrát. Brno nás vymazalo perfektní obranou. Doma nás čeká hrozně těžká odveta," předpověděl kouč Mondeville Hervé Coudray.

Evropská liga basketbalistek - osmifinále
Gambrinus Sika Brno - USO Mondeville 62:44 (16:17, 33:29, 46:38)
Nejvíce bodů: Salesová 17, Kulichová 12, Vítečková 10 - Legoupilová 9, Matičová 8, Daleyová 6, Bonnanová 6. Rozhodčí: Ciulin (Rum.), Földhazi (Maď.). Fauly: 9:17. Trestné hody: 12/8 - 7/4. Trojky: 2:4. Diváci: 1600.

Reklama

Související témata: