Hlavní obsah

Bývalí šéfové VK Ostrava jsou zpět. Vrátí se Šmejkal i Václavík?

Ostrava

Devítiměsíční vláda Ivana Capa ve Volejbalovém klubu Ostrava skončila. Vrchní soud v Olomouci následoval nedávné rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě a kroky Ivana Capa, kterými loni v červnu ovládl klub, označil za neplatné. Spory, které se dotýkaly jak fungování extraligového týmu mužů, tak mládeže, se tím snad blíží ke konci. „Vrchní soud potvrdil, že naše kroky jsou právoplatné a vymazal Ivana Capa a Romana Krákoru z pozic jednatelů VK Ostrava s.r.o. Poté, co Krajský soud v Ostravě před časem učinil totéž i u VK Ostrava z.s., můžeme s radostí konstatovat, že jsme zpátky a můžeme začít napravovat škody,“ uvedl předseda správní rady klubu Pavel Žůrek.

Foto: Aleš Krecl

Trenér ostravských volejbalistů Zdeněk Šmejkal je z kroků klubového vedení rozladěný.

Článek

Ty jsou podle staronového vedení značné. K navrácení zhruba miliónové dotace vyzvalo klub například město Ostrava. „Vyčíslit škody budeme moci ale až poté, co se uskuteční audit a až se seznámíme s účetnictvím klubu. To nám pan Cap zatím nepředložil," řekl Žurek. „Nicméně náprava škod, které pánové Cap a Krákora způsobili, bude složitá. Jsme díky nim v hluboké finanční krizi a kroky, které budeme muset učinit, se dotknou hráčů, trenérů a budou mít vliv na sportovní výsledky klubu v následujících sezónách," řekl Tomáš Zedník, jenž se rozhodnutím soudu mohl vrátit do funkce manažera klubu.

Ivan Cap, jenž zůstal členem správní rady, porážku odmítá a rozhodnutí soudu zpochybňuje. „Interpretace o vítězném rozhodnutí soudu je mylná, protože k žádnému soudnímu řízení nedošlo. Do ukončení občanskoprávního řízení jsou tady dvě správní rady a až toto řízení definitivně určí, zda jsou přijaté stanovy platné a zvolení zástupci legitimní," vyjádřil se Cap, kterého může ze správní rady odvolat jen valná hromada. Ta ale může zbavit funkcí i vrátivší se šéfy. „To se stát může, a pokud to bude podle stanov, bude to v pořádku," řekl Žůrek.

Valná hromada se podle manažera Zedníka uskuteční, jakmile bude hotový audit. „Náš klub ztratil za posledních devět měsíců veškerý kredit. Musíme narovnat všechny závazky, které klubu vznikly," řekl Zedník. „Chceme udržet extraligu mužů, kadetů i juniorů. Chceme, aby tady znovu byli ti nejlepší trenéři, nějaký čas to ale bude trvat. Na to, abychom znovu hráli o extraligové medaile, si asi budeme muset asi pár sezón počkat," upozornil Zedník.

Na co ale v klubu čekat nechtějí, je návrat lidí, kteří klub v minulých měsících opustili. Například bývalého trenéra A mužstva Zdeňka Šmejkala. Nedávný reprezentační kouč ale po výpovědi v Ostravě získal angažmá v rakouském ligovém Waldviertelu, který by jej rád získal natrvalo. „Chceme ho zpátky a máme jeho ústní příslib. Nicméně chce nyní dokončit sezónu v Rakousku a poté se znovu sejdeme," přiblížil Zedník a dodal, že by rád do týmu získal i hrajícího asistenta Jana Václavíka (nyní Kladno), reprezentačního maséra Stanislava Šeredu či kouče juniorské reprezentace Ivana Pelikána.

Reklama

Související témata: