Hlavní obsah

San Antonio - Toronto 102:95San Antonio drží domácí neporazitelnost a má i klubový rekord

New York

Basketbalisté San Antonia porazili v sobotním utkání NBA Toronto 102:95 a poprvé v klubové historii dosáhli na 64 výher v sezoně. Pětinásobní šampioni vylepšili maximum z ročníku 2005/06, v kterém pak ale nakonec ani nepostoupili do ligového finále. Na rozdíl od Golden State, které v pátek ve vlastní hale podlehlo Bostonu, pokračuje také jejich skvostná série domácích výher v základní části. V této sezoně čítá 39 zápasů a celkově už 48.

Článek

"Nemůžeme si dovolit na tohle (domácí neporazitelnost) nějak upínat pozornost nebo se o to starat. Je sice zábava být součástí něčeho velkého nebo psát historii, ale my máme větší cíl," konstatoval rozehrávač Spurs Danny Green.

Jednoznačnými lídry San Antonia byli Kawhi Leonard s osobním rekordem 33 bodů a LaMarcus Aldrige s 31 body a 15 doskoky. Žádný jejich spoluhráč dvojciferně neskóroval, ale Spurs proti druhému týmu Východní konference ani jednou neprohrávali.

Raptors sice šetřili své dvě největší hvězdy, ale i bez Kyle Lowryho a DeMara DeRozana odehráli velmi slušné utkání. Tři minuty před koncem se Toronto přiblížilo na rozdíl čtyř bodů, ale závěr si favorit pohlídal při trestných hodech.

Chicago v posledních dnech zvítězilo v těžkých zápasech a přiblížilo se účasti v play off, ale v důležitém utkání doma Bulls nestačili na Detroit. Po prohře 90:94 se jim vyřazovací boje zase vzdálily.

Reggie Jackson dal 22 bodů, Tobias Harris přidal 21 a Pistons získali velkou výhru i přes triple double Jimmyho Butlera. Ten přidal ke 28 bodům osobní rekordy 17 doskoků a 12 asistencí, ale kromě Pau Gasola a jeho 16 bodů a 14 doskoků neměl velkou podporu spoluhráčů. Bulls po prohře ztrácejí dvě výhry na osmou Indianu, Detroit je ještě o jedno vítězství před Pacers sedmý.

Indiana totiž porazila nejhorší tým ligy Philadelphii 115:102 díky 25 bodům C.J. Milese. Velkou výhru si připsal také Portland, který se snaží ještě zabojovat o páté místo na Západě. Blazers s pomocí 26 bodů C.J. McColluma porazili Miami 110:93.

Výsledky NBA:
Chicago - Detroit 90:94,
Denver - Sacramento 106:115,
Philadelphia - Indiana 102:115,
Portland - Miami 110:93,
San Antonio - Toronto 102:95.

Reklama