Hlavní obsah

Opavský kouč Petr Czudek: Play off bolí, snadné to s Pardubicemi nebude

Opava

Basketbalistům Opavy se v závěrečném kole základní části basketbalové ligy podařilo zvítězit v Ústí nad Labem 92:76 a poskočili na čtvrtou příčku. Ve čtvrtfinále, v němž se utkají s pátými Pardubicemi, tak získali výhodu rozhodujícího zápasu na domácí palubovce. „Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Pořád jsme měli šanci bojovat o čtvrtou příčku, ale zároveň jsme věděli, že nám to v posledních utkáních venku příliš nejde,“ řekl trenér BK Opava Petr Czudek. První utkání play off čeká Opavu doma v sobotu 9. dubna od 18 hodin.

Foto: František Géla

Trenér Opavy Petr Czudek chce i letos nejméně do semifinále.

Článek

V předešlých dvou zápasech jste nehráli moc dobře. Na USK jste prohráli, i v domácím zápase s Ostravou jste se trápili. Mohlo to být tím, že jste už věděli, že budete hrát ve čtvrtfinále s Pardubicemi, nebo jste na play off ještě nemysleli?

Kdybych tvrdil, že jsme na Pardubice nemysleli, tak bych lhal. Ale samozřejmě jsme chtěli zvládnout jak domácí zápas s Ostravou, tak v Ústí nad Labem. A jsem rád, že se to podařilo.

Bylo pro vás důležité dostat se na 4. příčku a mít výhodu hrát rozhodující zápas v domácím prostředí?

Určitě, ale tak to vnímají všichni a všichni chtěli tu výhodu získat pro sebe. Play off je ale úplně nová soutěž. Už jsme ji dvakrát hráli a víme, že se jinak píská, jinak hraje. Víme, že to bolí. Letos až tolik hráčských typů na play off nemáme, ale doufám, že hráči znovu překvapí. Uděláme teď za vším tlustou čáru a budeme chtít znovu hrát o medaile.

V loňském čtvrtfinále jste Pardubice vyřadili, čtyřikrát jste je porazili i současném ročníku ligy...

...a nabízí se, že to bude easy. Ale Pardubice v posledních zápasech hrají výborně a bude to řež. Vyhráli Český pohár a porazili i Nymburk. Navíc před sezónou vyhlásili jako jeden z mála týmů, že chtějí do finále. To si myslím je dostatečná vizitka jejich síly před play off.

Po čtvrté porážce s vámi v sezóně v Pardubicích měnili trenéra. Budínského vystřídal Levell Sanders. Jaký to mělo dopad na tým?

Každá změna trenéra přináší mužstvu něco nového. Ale El i Dušan mají podobnou filozofii. Spíše tam zafungovalo, že hráli kvůli zraněním v menší sestavě a semkli se. Hráči se dostali do pohody a hrají velmi dobře.

Jak je na tom váš tým co se týče zdravotního stavu?

Radim Klečka play off nestihne, Rosťa Dragoun by už mohl. Zbylí hráči mě překvapují, protože sice mají odřeniny, bolístky i různé rýmy, ale drží. Teď bude chvíle se vyléčit a namotivovat tak, abychom to zvládli.

Reklama

Související témata: