Hlavní obsah

Dallas - Houston 88:86Basketbalisté Dallasu v bitvě o play off NBA porazili Houston

Basketbalisté Dallasu vybojovali v koncovce velmi cennou domácí výhru nad Houstonem 88:86 a udrželi si mírný náskok na sedmém místě tabulky Západní konference NBA.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Salah Mejri (vlevo) z Dallasu brání Jamese Hardena z Houstonu.

Článek

J.J. Barea nastřílel 27 bodů a Mavericks získali pátou výhru v řadě i bez hvězdného výkonu Dirka Nowitzkého. Ten nastřílel sedm bodů, když měl pouze osm pokusů, ale místo toho v klíčové chvíli vypíchl míč Jamesi Hardenovi, který mohl v závěru otočit skóre. Po Nowitzkého zisku proměnil trestné hody Devin Harris a rozhodl. Harden byl nejlepším střelcem Rockets s 26 body, Dwight Howard přidal ke 14 bodům i 16 doskoků.

Čtyři utkání před koncem základní části drží Dallas sedmou příčku o zápas před Utahem. Rockets jsou o další zápas zpět na devátém místě a reálně jim tak hrozí, že po loňském finále konference ani nebudou hrát play off.

"Je to pro nás hodně těžká porážka. Všichni jsme věděli, jak je tohle důležitý zápas, není to velká věda. Teď už asi nemůžeme zaváhat," povzdechl si po utkání Harden.

Důležité výhry v bitvě o play off si připsaly Detroit a Indiana. Pistons vydřeli vítězství 108:104 na palubovce Orlanda díky 24 bodům Reggieho Jacksona a z posledních tří zápasů jim stačí vyhrát jeden, aby si prodloužili sezonu.

Indiana zase využila absence LeBrona Jamese a porazila Cleveland 123:109, čímž si udržela nejtěsnější náskok na sedmém místě před Detroitem a odskočila zase o kousek Chicagu. Nejlepším střelcem zápasu byl Paul George s 29 body.

Portland zdolal Oklahomu City 120:115, když hráli Thunder bez čtyř hráčů základní sestavy včetně Russella Westbrooka a Kevina Duranta. Al-Farouq Aminu dal 27 bodů a Blazers si definitivně zajistili postup do play off.

Výsledky středečních zápasů NBA:
Boston - New Orleans 104:97
Dallas - Houston 88:86
Indiana - Cleveland 123:109
LA Lakers - LA Clippers 81:91
New York - Charlotte 97:111
Orlando - Detroit 104:108
Portland - Oklahoma City 120:115
Washington - Brooklyn 121:103.

Reklama

Související témata: