Hlavní obsah

Barcelona vyhrála v Kaunasu a slaví postup do play off

Basketbalisté Barcelony v závěrečném utkání osmifinálové skupiny Evropské ligy vyhráli 66:59 na hřišti Žalgirisu Kaunas a zajistili si postup do play off. Český reprezentant Tomáš Satoranský se na výhře Katalánců podílel osmi body, dvěma doskoky a pěti asistencemi.

Článek

Barcelona se na hřišti litevského celku dlouho trápila v útoku a poslední tým tabulky téměř celý první poločas vedl. Ve třetí části ale zavelel k obratu Satoranský, který rozdával dobré přihrávky a zaznamenal i důležitých pět bodů. Navíc se rozstřílel uzdravený Pau Ribas a pod košem vládl Joey Dorsey, s 12 body a 13 doskoky nejlepší hráč Barcelony.

Žalgiris sice držel krok až do konce, ale Barcelona vydřela důležité vítězství a ve skupině F skončí na třetím místě. Vyhne se tak vítězovi skupiny E Fenerbahce.

Na istanbulský tým s Janem Veselým půjde obhájce titulu Real Madrid, který doma porazil Chimki Moskva 83:70 a obsadí čtvrté místo ve vyrovnané tabulce. Chimki i Bamberg mají rovněž po sedmi výhrách, ale Real má nejlepší vzájemnou bilanci a v konečné tabulce se po páteční dohrávce posune na postupovou pozici. Na dnešní výhře se 23 body podílel Jaycee Carroll.

Evropská liga basketbalistů, osmifinále - závěrečné 14. kolo:
Anadolu Efes Istanbul - Panathinaikos Atény 91:86
Skupina F:
Žalgiris Kaunas - FC Barcelona 59:66 (za hosty Satoranský 8 bodů, 5 asistencí, 2 doskoky)
Bamberg - Laboral Vitória 89:69
Real Madrid - Chimki Moskva 83:70

Reklama

Související témata: