Hlavní obsah

Rakousko - Česko 26:27Házenkáři v přípravě překvapivě vyhráli v Rakousku

Čeští házenkáři překvapivě zvítězili v prvním ze dvou přípravných utkání v Rakousku 27:26. V zápase se odehrálo několik obratů a svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše duel rozhodli až v závěru. Odveta se hraje v sobotu po poledni v Třeboni.

Článek

Český celek, který stále postrádá dvě hlavní opory, kapitána Filipa Jíchu a Pavla Horáka, začal v Kremži lépe a těsně za polovinou první půle si vypracoval čtyřgólové vedení 9:5. Rakušané však zabrali a do poločasu snížili na 13:14.

Po změně stran domácí dvakrát za sebou dotáhli stav a v 41. minutě po dlouhé době získali vedení. Když o chvíli později zvýšil Weber na 21:19, zdálo se, že Rakušané, kteří stejně jako český tým chyběli na lednovém evropském šampionátu, míří za vítězstvím.

Jenže hosté bleskově srovnali a v závěru měli pevnější nervy. Domácí sice ještě stihli smazat dvoubrankovou ztrátu, ale v předposlední minutě rozhodl posledním gólem utkání Kotrč.

"Podali jsme hezký kolektivní výkon. Podařilo se nám plnit to, co jsme si před utkáním řekli. Hráli jsme s velkým nasazením a velkou chutí. Platí to i o hráčích, kteří v kvalifikacích zatím tolik nehráli. Podali dobré výkony, což je rozhodně pozitivní," uvedl v tiskové zprávě kouč Kubeš.

"Utkání jsme mohli mít víc pod kontrolou, ale jsem samozřejmě rád, že jsme urvali vítězství. Věřím, že na to navážeme v sobotu v Třeboni," doplnil Milan Škvařil, nejlepší český střelec utkání se sedmi góly.

Zápasy s Rakouskem jsou pro český výběr poslední prověrkou před červnovým play off o postup na mistrovství světa. V něm se reprezentanti utkají s Makedonií.

Přípravné utkání házenkářů v Kremži:
Rakousko - ČR 26:27 (13:14)
Rozhodčí: Bonifert, Olah (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 2/1 - 0. Vyloučení: 4:3. Diváci: 1200.
Sestava a branky ČR: Galia, Mrkva, Štochl - Brykner, Stehlík, Bečvář, Zdráhala 1, Jurka 2, Hrstka, L. Petrovský 4, Šlachta, Kotrč 4, Škvařil 7, Babák, Sobol 4, Užek 5, Landa, Říha.
Nejvíce branek Rakouska: M. Hermann 7.

Reklama