Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova a Olomouce jsou krok od finále

Prostějovské suverénky a také volejbalistky Olomouce vyhrály doma i druhé semifinále a ve středu mohou slavit postup do boje o extraligový titul, v němž by se potkaly poprvé od roku 2011. Mistryně z posledních sedmi let z Prostějova porazily v neděli Olymp Praha 3:1, hráčky Olomouce i podruhé zdolaly Ostravu 3:0.

Článek

Prostějovské účastnice Ligy mistryň dnes narazily na skvělou obranu na síti Olympu, který zaznamenal 15 bodových bloků a v polovině zápasu držel s jasným favoritem překvapivě stav 1:1 na sety. Pak ale svěřenkyně Miroslava Čady další drama nedopustily a vedené Kubánkou Melissou Vargasovou a s pomocí jejích 29 bodů získaly i druhý semifinálový bod.

Druhý tým dlouhodobé části Olomouc rovněž plní roli favorita a finalistovi únorového Českého poháru Ostravě zatím nedovolila ani set. Druhý zápas v hale Hanaček měl podobný průběh jako sobotní duel a olomoucké hráčky po loňské nevydařené sezoně a až šestém místě mají blízko do finále, které hrály naposledy před šesti lety.

Od té doby bylo extraligové finále vždy záležitostí Prostějova a pražského Olympu.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápasy:
Olomouc - Ostrava 3:0 (19, 19, 18)
Nejvíce bodů: Košická 11, Kubová, Dědíková a Dumančičová po 10 - Kojdová a Zedníková po 9, Toufarová 8. Stav série: 2:0.
Prostějov - Olymp Praha 3:1 (15, -20, 20, 13)
Nejvíce bodů: Vargasová 29, Borovinšeková a Markevičová po 11 - Nová 18, Vyklická 12, Komárková 9. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: