Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce potřetí v semifinále porazili Karlovarsko

Karlovy Vary
Aktualizováno

Volejbalisté Liberce v semifinálové sérii extraligy potřetí porazili Karlovarsko a jediná výhra jim chybí k postupu do finále. Obhájci titulu po dvou domácích vítězstvích bez ztráty setu dokázali v Karlových Varech dvakrát vyrovnat a v tie breaku vyhráli bezpečným rozdílem 15:9. V druhé sérii se dostalo do vedení 2:1 na zápasy Brno, které doma porazilo nejlepší tým základní části České Budějovice 3:1.

Článek

Liberečtí svěřenci trenéra Michala Nekoly prohráli třetí sadu 17:25, mnohem vyrovnanější čtvrté dějství ale v koncovce získali poměrem 25:23. V rozhodujícím zkráceném setu si Dukla hned na začátku vypracovala uklidňující náskok a v úterý může v karlovarské hale semifinálovou sérii ukončit. Se 17 body hosty vedl čtyřicetiletý blokař Lubomír Staněk.

V play off zatím Liberec vyhrál všech sedm zápasů, ve čtvrtfinále vyřadil Příbram 4:0. Předtím v základní části zvítězili Severočeši jedenáctkrát za sebou, poslední porážku jim před Vánoci nečekaně připravila Odolena Voda. Vítězně Dukla prošla i Českým pohárem.

Brno zdolalo oslabené České Budějovice 3:1 a v semifinále se nečekaně dostalo do vedení. Jihočeši, kteří před druhým zápasem kvůli příušnicím Martina Kryštofa zvažovali ukončení sezóny, nastoupili tentokrát na liberu s Janem Kulihou, na bloku opět dostal příležitost teprve sedmnáctiletý Josef Polák. Ve vyrovnaných koncovkách dokázali hosté jen snížit na 1:2, čtvrtý set pak už v bouřlivé atmosféře ovládli lépe bránící Brňané.

"Budějovice hrály velmi bojovně a bez zábran, zato na nás padla tíha zodpovědnosti. Jsem rád, že jsme to zvládli," řekl České televizi trenér vítězného mužstva Ondřej Marek. "Musím poděkovat vedení a hráčům, že v takové situaci vůbec hrajeme. Nám zbývá bojovnost, i v dalším zápase se budeme prát o každý míč," konstatoval kouč hostů Jan Svoboda.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:
Karlovarsko - Liberec 2:3 (20, -22, 17, -23, -9)
Nejvíce bodů: Džavoronok 25, M. Kriško 20, Szczerbaniuk 15 - Staněk 17, Vencovský a Správka po 12. Stav série: 0:3.
Brno - České Budějovice 3:1 (27, 22, -23, 17)
Nejvíce bodů: Andrianov 27, Klapal 14, Hrazdira 11 - Michálek 17, R. Mach 14, Maciel 10. Stav série: 2:1.

Reklama