Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky vyřadily v semifinále extraligy Olymp

Praha

Prostějovské volejbalistky postoupily do finále extraligy a budou usilovat o osmý titul za sebou. V semifinálové sérii vyřadily svěřenkyně trenéra Miroslava Čady pražský Olymp 3:0 na zápasy, poslední utkání v soupeřově hale vyhrály 3:0.

Foto: Český volejbalový svaz

Ilustrační snímek

Článek

Na finálového protivníka si ale obhájkyně prvenství ještě musejí počkat. V druhé semifinálové sérii snížila Ostrava na 1:2, v třetím zápasu dnes zvítězila doma nad Olomoucí 3:1. Čtvrté utkání se rovněž v ostravské hale hraje ve čtvrtek.

Prostějov se s Olympem ve čtyřech předchozích sezónách utkal ve finále, letos už o kolo dříve. Pražanky ve druhém duelu v Prostějově dokázaly uhrát set, doma se jim to ale proti favorizovaným účastnicím Ligy mistryň nepodařilo.

"Olymp nás tlačil servisem méně než u nás, současně lépe fungovala naše obrana. Jsme rádi, že jsme sérii ukončili ve třech zápasech," uvedla kapitánka Prostějova Solange Soaresová.

Po hladké prohře 13:25 v úvodním dějství dovedly volejbalistky Olympu druhou sadu až do vyrovnané koncovky, tu ale ztratily poměrem 24:26. Třetí set už byl opět jednoznačnou záležitostí hostujícího týmu, Olymp v něm tentokrát uhrál jen 12 bodů.

"Utkání jsme měli pod kontrolou s výjimkou koncovky druhého setu při podání Šotkovské. V tuto chvíli jsme Olympu pomohli i několika chybami. Přesto si myslím, že Olymp moc šancí na vítězství neměl," řekl trenér Čada.

Také Olomouc, která touží po první finálové účasti od roku 2011, začala v Ostravě suverénně vyhraným setem. Domácí volejbalistky ale po debaklu 12:25 zvedly hlavy a po vítězství v dalších třech sadách bude semifinálová série pokračovat čtvrtým zápasem.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:
Olymp Praha - Prostějov 0:3 (-13, -24, -12)
Nejvíce bodů: Nová 13, Vyklická 10, Šimáňová 5 - Vargasová 22, Steenbergenová 11, Herelová 6. Konečný stav série: 0:3.
Ostrava - Olomouc 3:1 (-12, 23, 17, 23)
Nejvíce bodů: Toufarová 20, Zedníková 12, P. Kojdová 11 - Kubová 16, Dedíková 13, Závodná 12. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: