Hlavní obsah

Prostějov - Olomouc 3:0Stav série 1:0Volejbalistky Prostějova začaly finále výhrou

Aktualizováno

Volejbalistky Prostějova vykročily za osmým extraligovým titulem v řadě výhrou nad Olomoucí 3:0 po setech 25:19, 25:14 a 25:18. Domácí suverénky přehrály soupeře zejména v útoku i důraznějším podáním, finálová série na tři vítězství bude pokračovat ve čtvrtek opět v prostějovské hale.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Volejbalistky Prostějova se radují po vítězství v prvním finálovém utkání nad Olomoucí.

Článek

Olomoucké hráčky, které se dostaly do finále po pěti letech, držely krok pouze do poloviny úvodního setu. O prostějovské body se starala tradičně především Kubánka Melissa Vargasová, kterou soupeřky nedokázaly ubránit a potíže jim dělalo i její podání.

"Podařilo se nám dostat soupeřky pod tlak servisem. Důležité bylo, že jsme uhlídali také olomoucké smečařky. Rozhodně je pro nás takové vykročení do finálové série cenné, nechtěli jsme nic podcenit," řekl ČTK trenér Miroslav Čada.

Po jasně vyhraném úvodním setu už bylo utkání jednoznačnou záležitostí favoritek. Ve druhém setu dovolily Olomouci uhrát pouze 14 bodů a také ve třetím dějství měly hru pod kontrolou.

"Prostějov vyhrál zcela zaslouženě, byl lepší ve všech činnostech. My jsme schopni podat kvalitnější výkony, dnes jsme hráli v křeči," uvedl olomoucký kouč Jiří Teplý a vyzdvihl Vargasovou. "Zejména v prvním setu ve vyrovnaných stavech pomohla Prostějovu servisem k bodovému odskočení. Věřím, že ve čtvrteční odvetě podáme lepší výkon," dodal olomoucký kouč.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 1. zápas:
Prostějov - Olomouc 3:0 (19, 14, 18)
Rozhodčí: Z. Grabovský, Kovář. Čas: 72 min. Diváci: 600.
Prostějov: Markevičová 9, Herelová 8, Vargasová 18, Gambová 12, Steenbergenová 9, Weissová 2, libero Kovářová - Soaresová. Trenér: Čada.
Olomouc: Kubová 4, Dedíková 7, Závodná 8, Dudová 2, Košická 4, Dumančičová 3, libero Hronová - Michalíková 4, Sochorcová 1, Nováková. Trenér: Teplý.
O 3. místo - 1. zápas:
Ostrava - Olymp Praha 3:0 (19, 19, 22)

Reklama

Související témata: