Hlavní obsah

Děčín další prohru od USK nepřipustil a je v semifinále NBL

Praha

Basketbalisté Děčína porazili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play off USK Praha na jeho hřišti 66:62 a doplnili Nymburk a Prostějov v semifinále NBL. Právě s Hanáky se obhájci stříbra utkají o postup do finále v repríze loňské semifinálové série. Soupeř Nymburka vzejde z dvojice Pardubice - Opava, Východočeši před čtvrtečním domácím zápasem vedou 2:1.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Děčínský trenér Pavel Budínský.

Článek

"Při absenci Houšky a Pomikálka jsme věděli, že USK bude cítit šanci, a taky ji cítil. Proto si vážíme toho, že jsme přetlačili nejlepší obranný tým," uvedl trenér Děčína Pavel Budínský.

Za postupovým třetím bodem Děčín vykročil osmibodovou šňůrou na úvod zápasu a v prvním hracím období se ujal až dvanáctibodového vedení (16:4). Další body ale hosté přidali až po první přestávce a na Folimance se od té doby odehrávala vyrovnaná bitva, ve které se soupeři dvanáctkrát vystřídali ve vedení. "Z různých důvodů jsme za stavu +12 bodů hráli příliš bázlivě na místo toho, abychom navýšili skóre. Takže USK se vrátil do hry," řekl Budínský.

USK v 34. minutě vedl 53:47, ale týden starou domácí výhru, kterou proti Děčínu ukončil sérii deseti porážek ve vzájemných ligových zápasech, nezopakoval. Od stavu 62:62 proměnil nejlepší střelec zápasu Tomáš Vyoral čtyři trestné hody a svoji bilanci zakončil na 20 bodech. V domácím týmu, který se v závěru dopustil dvou ztrát míče, si Michal Mareš připsal 18 bodů.

"V obraně jsme byli téměř po celé utkání koncentrovaní, to byla jediná naše šance, jak Děčín porazit. V koncovce rozhodly dva naše útoky, protože jsme měli míč v našich rukou. Velká utkání rozhodují malé detaily, a tak tomu bylo i dnes," řekl domácí kouč Mirsad Alilovič.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:
USK Praha - Děčín 62:66 (12:16, 32:32, 50:45)
Nejvíce bodů: Michal Mareš 18, J. Bohačík 16, Svoboda 7 - Vyoral 20, Landa 12, Bažant 9. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: