Hlavní obsah

Volejbalistkám Prostějova chybí jedno vítězství k osmému titulu

Prostějov

Volejbalistkám Prostějova chybí jedno vítězství k zisku osmého mistrovského titulu za sebou. Favoritky finálové série extraligy porazily v druhém utkání na domácí palubovce Olomouc hladce 3:0 po setech 25:19, 25:13 a 25:14. V sérii na tři vítězství vede Prostějov na zápasy 2:0, další utkání je na programu v sobotu od 17:00 v Olomouci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Volejbalistky Prostějova ve finále extraligy.

Článek

Stejně jako ve středečním úvodním finále měly domácí suverénky zápas zcela ve své režii. Olomouc přehrály větším tlakem na podání i v útoku. Hlavní tahounkou na cestě za vítězstvím byla opět mladá Kubánka Melissa Vargasová, proti jejímu silovému pojetí hry nenašly olomoucké volejbalistky žádnou zbraň. Vargasová byla také s 13 body nejlepší hráčkou zápasu.

Částečně vyrovnanou partii udržely hráčky Olomouce jen do poloviny úvodního setu. Jejich snaha ale nestačila k tomu, aby alespoň koncovku této sady zdramatizovaly.

V dalších dvou setech už dostalo utkání zcela jednoznačný průběh. Zkušenější a herně vyzrálejší hráčky Prostějova dovolily soupeřkám uhrát ve druhém dějství jen 13 a ve třetím 14 bodů a hned první mečbol proměnily ve vítězství.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:
Prostějov - Olomouc 3:0 (19, 13, 14).
Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: