Hlavní obsah

Basketbalistky USK v prvním finále deklasovaly Nymburk

Nymburk 2

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vykročily úspěšně za obhajobou českého titulu, když v úvodním finále ŽBL vyhrály 83:44 na hřišti Nymburku. V sérii na tři vítězství se tak ujaly vedení, přičemž další dva zápasy hrají na svém hřišti.

Foto: Castoria FIBA/Ciamillo, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Pražanky útočí na šestý titul v řadě, v lize drží sérii 80 výher a ani druhý nejlepší tým základní části pro ně neměl být problém. Vždyť jediný dosavadní souboj v sezoně vyhrály jasně o 49 bodů.

Tentokrát sice Nymburk chvíli držel krok a vedl ještě 16:15, ale pak favoritky šňůrou 13:0 odskočily a od druhé čtvrtiny už měly zápas pod kontrolou. A to i přesto, že jim chyběla jedna z opor Kateřina Elhotová.

Šanci dostala Tereza Vyoralová a chopila se jí velmi dobře, když jí jen těsně unikl mezi ženami málo vídaný triple double za 12 bodů, deset doskoků a devět asistencí. Postupně náskok USK narostl přes třicet bodů a Nymburk neměl šanci.

Trenérka USK Natália Hejková si tak mohla dovolit rozložit síly mezi celý tým. Hlavní rozdíl byl v rychlých protiútocích, z nichž hostující hráčky vytěžily 27 bodů, zatímco domácí jen tři. Pražanky měly výraznou převahu také pod košem a náhradnice přestřílely lavičku Nymburku 48:11.

Druhé finále se hraje v neděli od 17:00 v Praze na Královce.

Finále play off basketbalové ligy žen - 1. zápas:
Nymburk - ZVVZ USK Praha 44:83 (10:15, 18:26, 35:64)
Nejvíce bodů: Šikšniutéová 10, Bortelová 9, Kusterová 7 - Vyoralová 12, Hanušová 11, Vaughnová, Petrovičová a Burgrová po 10.

Reklama

Související témata: