Hlavní obsah

Memphis - San Antonio 87:96Stav série 0:3San Antoniu a Clevelandu chybí poslední výhra k postupu

Memphis

Basketbalisté San Antonia a Clevelandu zvládli i první zápasy play off na hřišti soupeře a k postupu do semifinále konferencí NBA jim chybí už jen jedno vítězství. Cleveland získal třetí bod v sérii s Detroitem po výhře 101:91, kterou režíroval 20 body a 13 doskoky LeBron James, San Antonio vyhrálo v Memphisu 96:87. Lídrem hostů byl Kawhi Leonard s 32 body.

Článek

Hráči San Antonia jasně ovládli oba domácí zápasy, Memphis v nich vedl jen jednou a to o pouhý bod a ještě jen necelou půl minutu. V pátek doma byl mnohem silnější a vyhrál druhou i třetí čtvrtinu. V závěru ale přišel drtivý tlak Spurs, jejich šňůra 13:6 za poslední čtyři minuty a první postupový mečbol.

"Leonard hraje líp a líp, po celou sérii je neuvěřitelný," chválil kouč Memphisu Dave Joerger basketbalistu, jenž před pár dny obhájil pozici nejlépe bránícího hráče zámořské ligy. Postup může San Antonio završit v neděli.

Tentýž den budou mít první mečbol i hráči Clevelandu, kteří se v závěru opět mohli opřít o střelbu zdálky. V minulém zápase dali Detroitu 20 trojek, v pátek vyrovnaný stav (87:86) zlomili Cavaliers třemi trojkami, z toho dvě dal Kyrie Irving, s 26 body nejlepší střelec večera. Třetí hvězdou sestavy je Kevin Love. "Teď nám to pěkně šlape," pochvaloval si spolupráci celé trojice James.

Životní zápas odehrál v pátek bostonský rozehrávač Isaiah Thomas a 42 body dovedl Celtics k výhře nad Atlantou 111:103. Jeho tým tak snížil stav série na 1:2.

Curry počítá s návratem na hřiště ve čtvrtém utkání play off NBA

Nejužitečnější basketbalista základní části NBA Stephen Curry se s největší pravděpodobností vrátí po zranění ve čtvrtém zápase play off v dresu Golden State zpět do akce. Warriors ve třetím duelu s Houstonem bez své opory poprvé ve vyřazovací části prohráli a Rockets snížili stav série na 1:2.

Curry, jenž si v úvodním duelu play off poranil pravý kotník, vynechal dvě utkání. V pátek už ale absolvoval normální trénink a je přesvědčen, že ho trenér vrátí do sestavy. Pokud by zůstal opět jen na lavičce, byl by "velice překvapen".

Osmadvacetiletá opora Warriors absolvovala i několik tréninkových utkání a věří, že se dokáže vrátit do zápasového tempa. Optimistický je i trenér Steve Kerr. "Vypadal dobře. Zahrál si tři na tři, pak potrénoval střelbu a na žádnou bolest si nestěžoval Hýbal se dobře, tak uvidíme, jak tělo přes noc zareaguje," dodal s tím, že se rozhodne po nedělním předzápasovém tréninku.

1. kolo play off NBA
Východní konference - 3. zápasy:
Detroit - Cleveland 91:101, stav série 0:3
Boston - Atlanta 111:103, stav série 1:2
Západní konference - 3. zápas:
Memphis - San Antonio 87:96, stav série 0:3

Reklama

Související témata: