Hlavní obsah

ABC Braga - Dukla Praha 34:33Házenkáři Dukly prohráli v pohárovém semifinále s Bragou o gól

Braga

Házenkáři Dukly Praha prohráli v úvodním semifinále Vyzývacího poháru s portugalským celkem ABC Braga 33:34. Odveta je na programu v neděli 1. května v pražské hale na Podvinném mlýně.

Článek

Dukla s Bragou vypadla před rokem v osmifinále téže soutěže, tehdy v Portugalsku dostala 42 gólů a vysoko prohrála. I tentokrát byl zápas s finalistou minulého ročníku bohatý na branky, ale Pražané drželi krok až do závěru a do odvety si vytvořili slibnou pozici.

"Spokojenost určitě je, vloni jsme tu prohráli o 15 gólů. Řekli jsme si, že půjdeme do toho na krev. Udělali jsme dobrý výsledek na to, abychom naplnili halu v Praze. Máme velkou šanci postoupit, ale Braze je jedno, jestli hraje venku, nebo doma," řekl asistent trenéra Dukly Jiří Kotrč.

"Nenechali jsme se rozhodit celkem nepřátelským publikem, zaměřili jsme se na sebe. Výsledek je pro nás perfektní, ale sahali jsme tady po bodech. Chtěli jsme také rozšířit koeficient pro českou házenou. Mančaft je připravený se o postup poprat. Byla by chyba si po takovém výkonu nevěřit na postup," doplnil brankář Tomáš Petržala.

V úvodu dokonce Dukla domácí celek přehrávala, vybudovala si tříbrankový náskok a první poločas nakonec po oboustranně útočném představení skončil nerozhodně 18:18. Po změně stran šli Pražané do tříbrankového trháku znovu, ale po oddechovém čase Bragy se scénář opakoval. Závěr odehráli hosté v oslabení, Kastner ještě ze sedmimetrového hodu vyrovnal, ale poslední slovo měl domácí Gomes.

"Škoda jednoho gólu. Braga hraje vysunutější obranu, musí se hodně chodit do kontaktu, což stojí síly, a na konci se to projevilo," mínil nejlepší střelec Dukly v zápase Milan Kotrč.

"Ale jsme moc spokojení, takový výsledek jsme nečekali. Bylo vidět, že nás ze začátku podcenili. Zkusili jsme si, že se s nimi dá hrát, máme to ve svých rukách. Budeme hrát před domácím publikem, těšíme se na to," doplnil.

Mezi poslední čtyři týmy některého z evropských pohárů se svěřenci trenéra Jana Josefa dostali jako první český tým od roku 1993.

Úvodní semifinálové utkání Vyzývacího poháru házenkářů:
ABC Braga - Dukla Praha 34:33 (18:18)
Nejvíce branek: Rocha 9, Branquinho 5, M. Pereira a N. Pereira po 4 - Kotrč 8, Kývala 7, Kastner 6, Sviták 5. Rozhodčí: Katsikis, Michailidis (oba Řec.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 752.

Reklama

Související témata: