Hlavní obsah

Portland - LA Clippers 106:103Basketbalisté Portlandu dokonal obrat s Clippers

Portland
Aktualizováno

Basketbalisté Portlandu otočili proti Los Angeles Clippers sérii z 0:2 na zápasy a po čtyřech výhrách v řadě postoupili do druhého kola play off. Poslední bod získali po vítězství nad oslabeným týmem 106:103.

Foto: Craig Mitchelldyer, ČTK/AP

Jamal Crawford z Los Angeles Clippers střílí koš v utkání NBA proti Portlandu Trail Blazers.

Článek

Ve čtvrtfinále NBA Portland vyzve obhájce titulu Golden State. Zbývající dvě série jsou vyrovnané a rozhodne je až sedmý zápas v neděli. Indiana totiž přehrála doma Toronto 101:83 a Miami dokázalo vyhrát v Charlotte 97:90.

Clippers i přes obrovské zdravotní problémy dlouho drželi naději na vyrovnání série. Přestože po většinu zápasu prohrávali, nepovolili Blazers dvouciferné vedení a v koncovce srovnali na 103:103. Další koš už ale nepřidali.

Při absenci Chrise Paula a Blakea Griffina převzal roli hlavního střelce Jamal Crawford, jenž dal 32 bodů. Austin Rivers i s jedenácti stehy nad okem z první čtvrtiny přidal 21 bodů. V závěru odstoupil s bolavým kotníkem i DeAndre Jordan. Portland dovedl k postupové výhře Damian Lillard 28 body.

Indiana zlomila vyrovnaný zápas s Torontem 18 body v řadě na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Duelu znovu kraloval nejlepší střelec play off Paul George, jenž dal 21 bodů, přidal jedenáct doskoků a šest asistencí.

Sedmé pokračování si vynutili také basketbalisté Miami. V pravý čas je podržel Dwyane Wade. Od prosince až do pátku neproměnil jedinou trojku, ale Charlotte tentokrát v závěru zlomil dvěma koši zdálky a dohromady 23 body udrželi Heat naději na postup. V poslední čtvrtině dal Wade bodů deset. Zastínil tak domácího Kemby Walkera a jeho životní maximum v play off 37 bodů.

"Pro tyhle chvíle hraju basket. Pokud jsme měli vypadnout, tak ne proto, že bych málo střílel. Po první trojce jsem si hodně věřil na další," řekl s úsměvem Wade.

Batum odehrál zápas NBA jen pár hodin po narození syna 

Jen pár hodin po narození syna odehrál francouzský basketbalista Nicolas Batum zápas play off NBA. Utkání mu však ani trochu nevyšlo. Znovu se v něm zranil a navíc Charlotte doma s Miami prohrálo. Místo konce série 1. kola a pár dnů klidu čeká Hornets rozhodující sedmý duel v neděli v Miami.

Batumova žena přivedla na svět syna Aidena krátce po páteční půlnoci. "Spal jsem sotva dvě hodiny. Mít dítě je úžasná věc, ale mít dítě před šestým zápasem se šancí ukončit sérii - to je dost šílené. Žiju teď z adrenalinu. Ale je to jedinečný zážitek," řekl mistr Evropy z roku 2013.

Po těžké noci si ve druhé polovině zápasu s Miami obnovil zranění nohy. Odehrál tak necelých 15 minut. "Bylo těžké usnout, ale dneska chci vyhrát a pak jít za ženou a synem. Doufám, že tenhle perfektní den bude mít i perfektní konec. Jsem unavený, tak snad budeme mít pár dnů klid," přál si před zápasem.

Jenže Charlotte prohrálo 90:97.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 6. zápasy:
Indiana - Toronto 101:83, stav série 3:3;
Charlotte - Miami 90:97, stav série 3:3.
Západní konference - 6. zápas:
Portland - LA Clippers 106:103, konečný stav série

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články