Hlavní obsah

Basketbalisty Lakers povede asistent Golden State Walton

Los Angeles

Basketbalisty Lakers po nejhorší sezoně v klubové historii převezme jejich bývalý hráč a nynější asistent kouče úřadujících mistrů NBA Golden State Luke Walton. Šestatřicetiletý Walton za tým z Los Angeles odehrál devět sezon a slavil s ním dva tituly. Trenérské angažmá si dohodl dlouhodobé, přesnou délku smlouvy Lakers nezveřejnili.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Basketbalový kouč Luke Walton (vlevo) povede jako hlavní trenér Los Angeles Lakers.

Článek

Walton slavil v dresu Lakers tituly v letech 2009 a 2010. Asistentem u Warriors je druhou sezonu a na začátku té současné vedl obhájce titulu v 39 zápasech místo Steva Kerra, který byl po operaci zad.

"Jsme nadšeni, že se Luke vrátí do Los Angeles. Věříme, že má před sebou výjimečnou trenérskou kariéru," řekl generální manažer slavného, ale v posledních letech neúspěšného klubu Mitch Kupchak.

Walton na lavičce nahradí jiného bývalého hráče Lakers Byrona Scotta. Pod jeho vedením tým s loučící se legendou Kobem Bryantem vyhrál jen 17 zápasů z 82.

S hráči Golden State se Walton ještě pokusí obhájit titul, zatím jsou ve čtvrtfinále. "V Golden State si užívám každou chvilku a hodně se od Steva učím. Ale vždycky jsem snil o práci hlavního kouče a šance pracovat pro klub jako jsou Lakers, nepřichází často," řekl Walton.

Reklama