Hlavní obsah

Házenkáři Plzně vyhráli jasně první semifinále s Hranicemi

Plzeň

Házenkáři mistrovské Plzně vykročili suverénní výhrou do semifinálové série extraligy s Hranicemi. V domácí hale na Slovanech zvítězili rozdílem třinácti branek 34:21, o deset z nich se postaral Petr Linhart. Druhý bod mohou Západočeši přidat v neděli, série se hraje na tři vítězství.

Článek

Plzeň v základní části sezóny nasbírala stejně bodů jako Hranice a skončila o příčku před nimi třetí. Na konci dubna vzájemný duel doma jasně vyhrála, jenže v březnu na Moravě o gól prohrála. Tehdy jí ale chyběli zranění Linhart i Michal Tonar.

Sérii o postup do finále nicméně tým Martina Šetlíka začal bez problémů. Už v poločase vedli domácí 16:7 a obavy z vyrovnaného souboje se nepotvrdily. "Jsem rád, že jsme se hned na začátku dostali do vedení, které jsme stále udržovali a zvyšovali. Od patnácté minuty druhé půle se utkání už jen dohrávalo díky našemu vysokému náskoku. Jsem rád, že se do utkání zapojili všichni hráči," řekl Šetlík.

"Chtěli jsme se pokusit o něco víc, než ukazuje výsledek. Za stavu 7:7 jsme měli k dispozici přesilovou hru, ale tu jsme prohráli 0:2. Poté na nás padla deka, Plzeň se chytla a utekla nám o sedm branek," konstatoval hranický kouč Libor Hrabal.

Druhý zápas se bude hrát v neděli v Plzni od 16:15. Série mezi Duklou a Karvinou začne vzhledem k účasti Pražanů v semifinále Vyzývacího poháru až v sobotu 7. května.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápas:
Plzeň - Hranice 34:21 (16:9)
Nejvíce branek: Linhart 10, M. Škvařil 6, Tonar 5/1 - Zemánek 4, Mičkal, Hastík a Hlaváč po 3.
O 5. až 8. místo - 1. zápas:
Lovosice - Frýdek-Místek 23:18 (7:10)
Nejvíce branek: Bouček 8/1, Malý 5, Klimt 3 - Bosák 5, Vacula 4, Mynář 3.

Reklama

Související témata: