Hlavní obsah

Házenkáři Plzně i podruhé v semifinále zdolali Hranice

Plzeň

I druhé extraligové semifinále v Plzni ovládli domácí házenkáři a nad Hranicemi vedou už 2:0 na zápasy. Po sobotní výhře o 13 gólů dnes obhájci titulu zvítězili dvanáctibrankovým rozdílem 33:21 a v sobotu v hale Cementu mohou slavit postup do finále.

Článek

Plzeň vyhrála poslední dva ročníky extraligy a v letošním play off zatím neklopýtla. Ve čtvrtfinálové sérii vyřadila Lovosice 3:0 a po dnešku má blízko k ukončení série s Hranicemi. Dvojciferným rozdílem vedla už ve 39. minutě.

"Mělo to podobný průběh jako v sobotu. V poločase jsme vedli o čtyři branky a hned na začátku druhé půle se nám podařilo dostat do trháku. Mohli jsme pak zapojit i další hráče z lavičky," řekl plzeňský kouč Martin Šetlík. "Velmi dobře nám funguje obrana ve spolupráci s brankářem i postupný útok. Góly Petra Linharta jsou také ve hře hodně znát," chválil.

Trenér Hranic Libor Hrabal byl ke svému týmu hodně kritický. "Plzeň je teď v ohromné formě, výborně jim fungují spojky a mají tlak. Z toho těží i křídla. My jsme takový tlak nedokázali vytvořit, proto jsme také dali jen 21 gólů. Z naší strany tam bylo i velké množství technických chyb, řada z nich úplně stupidních na tým hrající semifinále," zlobil se. "Doufáme, že se doma zlepšíme s podporou diváků, ale těch věcí na zlepšení je tolik, že nám na to týden asi stačit nebude."

Druhá semifinálová série mezi Duklou a Karvinou začne až v sobotu 7. května, neboť Pražané dnes bojují o finále Vyzývacího poháru.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 2. zápas:
Plzeň - Hranice 33:21 (14:10)
Nejvíce branek: Poloz 7/3, M. Škvařil 6, M. Tonar 6/1 - Hastík 8, Čadra 3, Zemánek a Třeštík po 2, Magrla 2/1. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: