Hlavní obsah

Finále se nám líbí hlavně kvůli divákům, říká brněnský volejbalista Hrazdira

Liberec

K výrazným postavám finálové série play off extraligy volejbalistů mezi Duklou Liberec a VK Brno patří Michal Hrazdira. Je tahounem jihomoravského celku, který po pěti dílech prohrává 2:3 na zápasy, ale ve středu bude mít potřetí výhodu domácí palubovky. „Přeceňování nebo podceňování se v boji o titul nevyplácí. Jsme nohama na zemi a těžko předjímat finiš série,“ řekl Hrazdira v liberecké hale v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brněnští volejbalisté (zleva) Zdeněk Haník, Martin Klapal a Michal Hrazdira se snaží zablokovat Aleše Správku z Dukly Praha.

Článek

První otázka se přímo nabízí. Jak si užíváte finálové vyvrcholení extraligy?

Finále se nám nesmírně líbí - hlavně kvůli velkému diváckému zájmu v Brně. Bylo tam dvakrát už tolik lidí, že se snad ani nedá hrát špatně. Pro nás i publikum je to svátek a moc si toho vážíme. Natřískaná hala Rondo je výsledkem marketingu hokejové Komety s vedením volejbalového klubu. Odvedl se velký kus práce a jsme za to rádi.

Zažil jste během kariéry podobnou atmosféru?

Jen výjimečně s reprezentačním týmem. Vysoká návštěva byla i při finále poháru v Itálii, když jsem tam působil na klubové úrovni. Jinak se taková kulisa vidí zřídka.

Stav série je 3:2 pro Liberec. Na čí straně je výhoda směrem k dalšímu jednomu, případně dvěma zápasům?

Dukla se umístila po základní části extraligy výš než my, takže je na tom teoreticky lépe. Hrála by eventuální sedmý zápas doma. Navíc obhajuje titul a čeká se od ní, že ho získá. Brno může po čtvrtém místě v základní části už jen překvapit. To, že jsme prohráli pátý finálový duel, ještě nic neznamená. Máme doma šanci k vyrovnání série.

Jaký je váš motiv pro finále?

Výkonnostní cíl jsme už splnili. Nejsme favority proti Dukle. Chceme i ve zbytku finále hrát dobrý volejbal a bavit lidi. A jestli z toho vzejde stříbro, nebo dokonce zlato, to je pořád otevřené.

Před pár dny byla zveřejněna širší nominace české reprezentace. Vaše jméno v ní chybí, třebaže svými výkony patříte k osobnostem extraligy.

Musel jsem pozvánku odmítnout ze zdravotních důvodů. Je mi to líto. S novým trenérem jsem se dlouho bavil, měl o mě zájem. Usoudil jsem, že trenér má jasnou vizi a tým bude dobrý. Ale moje tělo je už opotřebované. Po sezóně se chci dát dohromady, protože jinak bych další ročník začal bez odpočinku a bylo by to hodně těžké. Z téhož důvodů musel reprezentační pozvánku odmítnout můj brněnský spoluhráč Zdeněk Haník. V národním týmu je z Brna smečař Marek Zmrhal, takže i náš klub tam má svého zástupce.

Vyhraje Dukla Liberec šestý finálový zápas na palubovce Brna a získá titul?
Ano
35,6 %
Ne
64,4 %
Celkem hlasovalo 250 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články