Hlavní obsah

Oslavy budou dlouhé, plánoval po zisku titulu liberecký veterán Staněk

Brno

Volejbalisté Liberce obhájili titul mistrů republiky. V šestém finále extraligového play off dokázali na třetí pokus uspět před rekordní návštěvou (5556 diváků) v brněnské hokejové aréně (3:1) a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Zlaté medaile jim předal předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník, jehož syn byl paradoxně členem poraženého mužstva Brna.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Liberečtí volejbalisté slaví mistrovský titul.

Článek
Fotogalerie

„Kluci pracovali celou sezónu skvěle. Vyhráli jsme Český pohár i extraligu. V závěru posledního utkání prokázali obrovskou vůli," narážel šťastný liberecký kouč Michal Nekola na koncovku čtvrtého setu, v němž už Dukla prohrávala 19:23, avšak ještě dokázala otočit skóre ve svůj prospěch. Za zlomový ovšem považoval předchozí duel pod Ještědem. „V něm jsme byli úvodní dvě sady horší, ale přesto jsme je zvládli," připomněl.

Druhý titul v řadě si užíval i liberecký veterán Lubomír Staněk. „Oslavy budou dlouhé. Napodobíme hokejisty. Liberci se teď ve sportu daří, vždyť i fotbalisti mají nakročeno do evropského poháru," liboval si čtyřicetiletý blokař. „Ve fantastickém prostředí rozhodla na konci střetnutí naše větší zkušenost. Brno bylo ale výborné, jeho trenér Ondra Marek je můj kamarád. Taky bych mu prvenství přál," přiznal.

Marek po zápase zklamaně postával opodál. „Je strašná škoda, že jsme dobře rozehraný čtvrtý set nedotáhli do vítězného konce. Chtěli jsme se ještě do Liberce vrátit. I tak jsme ale dokázali strašně moc. Pokud se nám povede kádr udržet, zkusíme za rok zaútočit na titul znovu," plánoval brněnský kouč okamžitě.

Univerzál Luboš Smrčina konstatoval, že i druhé místo je pro Brno obrovský úspěch. „Pár dní budu ovšem smutný, vyhrát doma i potřetí se dalo. Atmosféra, jakou vytvořili lidi v plné hale, byla neskutečná," poděkoval fanouškům na dálku.

Získají liberečtí volejbalisté mistrovský titul i v příští extraligové sezóně?
Ano
57,4 %
Ne
42,6 %
Celkem hlasovalo 235 čtenářů.

Reklama

Související témata: