Hlavní obsah

Házenkáři Dukly znovu vyhráli, do finále jim chybí poslední krok

Praha

Házenkáři pražské Dukly vyhráli v semifinálové sérii extraligy s Karvinou i druhý domácí zápas. Po vybojovaném vítězství 27:25 chybí nejlepšímu týmu základní části poslední krok do finále, v němž na svého soupeře už od soboty čekají obhájci titulu z Plzně.

Článek

"Dneska to bylo trošku vyrovnanější," prohlásil asistent trenéra Dukly Jiří Kotrč na webu onlajny.com. "Celý zápas jsme se tahali, ve druhém poločase to dokonce otočili. Myslím si, že jsme ukázali vůli. Nebylo to podcenění. V tom zápase jsme nepodali takový výkon jako včera. Máme týden na přípravu. A budeme to chtít v Karviné ukončit," dodal.

Dukla, která zahájila sérii později kvůli účasti v semifinále Vyzývacího poháru, vyhrála sobotní zápas vysoko 31:21, ale v tom druhém měla s Karvinou mnohem těžší práci. Hosté si v prvním poločase vybudovali tříbrankový náskok, a třebaže o něj postupem času přišli, drželi po půlhodině hry nerozhodný stav 13:13.

Ani po změně stran se Pražanům dlouho nedařilo soupeře zlomit. Karviná se stále držela v těsném závěsu, až v 56. minutě jí Dukla dokázala odskočit o tři góly. "Musím pochválit naše hráče, co se týče bojovnosti. Dnes předvedli kluci to, na co mají, dnešní prohra bolí víc než včerejší. Chtěli jsme si jednu výhru odvézt. Není důvod nevěřit v obrat," řekl trenér Karviné Radek Bartošic.

Třetí semifinálový zápas se hraje v sobotu 14. května v Karviné.

Play off házenkářské extraligy mužů:
Semifinále - 2. zápas:
Dukla Praha - Karviná 27:25 (13:13)
Nejvíce branek: M. Kotrč 8/2, Kývala 5, Mubenzem a Jeníček po 4 - Jan Užek 6, Gelnar 6/3, Monczka 5. Stav série: 2:0.
O 5. až 8. místo - odveta:
Frýdek-Místek - Lovosice 26:24 (16:12)
Nejvíce branek: Mynář 7/2, Kichner a Pomichálek po 5 - Sýkora 7/2, Bouček 6, Konárik 4. První zápas 18:23, postoupily Lovosice.
O udržení - 2. zápas:
Kopřivnice - Zlín 30:30 po prodl. (28:28, 16:11), sedmimetrové hody 4:3
Nejvíce branek: Hanus 7, Hardt 5, Gřes 5/4 - Kavka 7/1, Dujčák a Kafka po 6. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: