Hlavní obsah

Sluková, Hermannová - Kolosinská, Brzosteková 2:0Sluková s Hermannovou vyhrály v Antalyi skupinu

Antalya

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou pokračují v turecké Antalyi na vítězné vlně. Obhájkyně titulu vyhrály také třetí zápas ve skupině, dnes porazily třetí nasazené Kolosiňskou a Brzostekovou z Polska 2:1 a postoupily přímo do pátečního osmifinále. Pro Kristýnu Kolocovou s Michalou Kvapilovou turnaj Světového okruhu skončil, po postupu z kvalifikace prohrály ve skupině i třetí zápas a obsadily dělené 25. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová.

Článek

Spolu s loňskou vítěznou jízdou už Sluková s Hermannovou vyhrály v Antalyi deset zápasů v řadě. "Jsme happy jak tři grepy," radovaly se na sociálních sítích.

Sluková s Hermannovou v únoru s Kolosiňskou a Brzostekovou prohrály na turnaji v Brazílii, ale v Turecku zápas získaly poměrem 21:17, 19:21 a 15:10. "Měly jsme skvělou strategii a výhra nad Polkami, kterým se v poslední době daří, je velmi cenná. Jsme nadšené z našeho výkonu," řekla Sluková na webu federace FIVB.

Sluková s Hermannovou hrají po skoro dvouměsíční pauze, protože Hermannová měla problém s nohou. Volno využily k tréninku kondice a k psychické přípravě. "Jak se lépe vnímat na kurtu, protože vzájemná chemie je velmi důležitá. Je potřeba se navzájem dobře snášet," řekl rakouský kouč české dvojice Simon Nausch.

Kolocová s Kvapilovou, které spolu hrály teprve třetí společný turnaj, podlehly Arvanitiové a Karagkuniové z Řecka po setech 17:21, 21:13, 13:15.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi:
Ženy:
Skupina C:
Sluková, Hermannová (14-ČR) - Kolosinská/Brzosteková (3-Pol.) 2:1 (17, -19, 10)
Sluková a Hermannová vyhrály skupiny a postoupily do osmifinále.
Skupina E:
Arvanitiová, Karagkouniová (21-Řec.) - Kolocová, Kvapilová (28-ČR) 2:1 (17, -13, 13).
Kolocová a Kvapilová obsadily dělené 25. místo.

Reklama