Hlavní obsah

Miami - Toronto 103:91Stav série 3:3Sérii mezi basketbalisty Miami a Toronta rozhodne až sedmý zápas

Basketbalisté Miami odmítli vyřazení z play off NBA od Toronta a pátečním domácím vítězstvím 103:91 si vynutili rozhodující sedmý zápas. Druhý finalista Východní konference a soupeř suverénního Clevelandu bude znám v neděli, výhodu domácího prostředí bude mít kanadský tým. Oba soupeři si zopakují situaci z prvního kola play off, v němž rovněž odehráli maximální počet zápasů.

Článek

"Vloni touhle dobou jsme už všichni byli na dovolené. Teď stále bojujeme a nelze se divit, že série druhého s třetím dospěla do rozhodujícího zápasu," řekl trenér Miami Erik Spoelstra.

Nejlepším střelcem vítězného týmu byl s 30 body Goran Dragič. Na tiskové konferenci vysvětlil nový osobní rekord v play off s nadsázkou mimořádnou motivací. "Prostě jsem nechtěl ještě jet domů do Evropy, ještě tu chci zůstat a hrát," řekl slovinský reprezentant.

Dwyane Wade se na vítězství podílel 22 body. Raptors měli ještě produktivnější dvojici - Kyle Lowry nastřílel 36 bodů a DeMar DeRozan 23. Na rozdíl od domácích Heat je ale nepodpořil zbytek mužstva.

Domácí nasadili při problémech se zraněními velmi malou sestavu. V jejich osmičlenné rotaci nebyl prakticky jediný klasický podkošový hráč, když nejvyšší Josh McRoberts má pod 210 cm. Zápas se lámal ve druhé čtvrtině, ve které dal Dragič čtrnáct bodů a Miami mělo dvouciferný náskok. V druhém poločase Heat vedli až o 13 bodů, a když se soupeři podařilo snížit v poslední čtvrtině na rozdíl šesti, Dragič s Wadem dali šest bodů v řadě a uklidnili domácí.

"Nechtěli jsme hrát sedmý zápas, ale na druhou stranu kvůli tomu jsme se snažili celou sezónu, abychom mohli hrát (případné) sedmé zápasy doma. V prvním kole jsme to zvládli, teď to bude ještě větší tlak a větší zábava," řekl Lowry.

2. kolo play off NBA
Východní konference - 6. zápas:
Miami - Toronto 103:91, stav série 3:3.

Reklama

Související témata: