Hlavní obsah

ČR - Černá Hora 79:67Basketbalistky vstoupily do turnaje výhrou nad Černou Horou

Cheng-jang

České basketbalistky začaly přípravný turnaj v Číně výhrou 79:67 nad Černou Horou. Nový trenér Ivan Beneš si tak připsal první mezinárodní výhru. Výrazně se na ní podílela dvojice nejzkušenějších hráček Alena Hanušová a Tereza Vyoralová, které dohromady daly 33 bodů.

Článek

Obě reprezentace sice nejsou v Číně v plné sestavě, přesto je to pro mladý český tým velmi výrazné povzbuzení do dalších pěti zápasů, které na něj ještě v nejlidnatější zemi světa čekají.

"Vyhráli jsme, takže spokojenost tady určitě je. Samozřejmě, je to takové syrové, neměli jsme moc času se sehrát," řekl k utkání Beneš. "Je super, že jsme je přetlačili, protože ony měly dobrý vstup do utkání. Holky pak ale zlepšily obranu. Snažily se to ještě zdramatizovat v konci, ale holky už to nedovolily, takže si myslím, že to bylo zasloužené vítězství," dodal.

Češky na turnaji ještě čeká Nový Zéland a domácí Čína, která dnes vyhrála 84:24. "Proti Číně to bude o level, možná dva, někde jinde. Porazit Nový Zéland o 60 bodů a ještě protočit všechny hráčky trošku vzbuzuje obavy. My jsme přijeli sbírat zkušenosti, ale věřím, že nebudeme mít s Čínou takové problémy jako Zéland. Věřím, že se holky proti domácím ve skvělé atmosféře vyhecují a že zahrajeme slušně, i když favoritem v tomto utkání nebudeme," dodal Beneš.

Přípravné utkání basketbalistek:
ČR - Černá Hora 79:67
Nejvíce bodů: Hanušová 17, Vyoralová 16, Záplatová 13, Reisingerová 11, Zavázalová a Karolína Elhotová po 10 - Miloševová 16, Mujovičová 15, Pašičová 13.

Reklama