Hlavní obsah

Čína - Česko 71:54Basketbalistky v přípravě prohrály s Čínou

Cheng-jang

České basketbalistky v druhém přípravném utkání na turnaji v Číně podlehly domácímu výběru 54:71. Proti favoritkám tak nenavázaly na úvodní výhru nad Černou Horou. Nejlepší českou střelkyní byla při druhém startu za národní tým Julia Reisingerová s 15 body a devíti doskoky.

Článek

"My jsme v dnešním utkání nebyli favoritem. Čína ukázala, že má opravdu silný tým, a pokud bude pokračovat v takových výkonech, neměla by ji olympiáda minout," řekl trenér české reprezentace Ivan Beneš.

Češkám sice utekl začátek, což je stálo celé utkání, neustále však nutily domácí hráčky k pozornosti, protože jejich manko se takřka po celou dobu zápasu pohybovalo okolo deseti bodů. Na konečných 17 se vyhouplo až v závěrečných minutách.

"Čína si na začátku získala náskok a my jsme se celou dobu snažili ten bodový rozdíl snížit. Oceňuji holky, že proti takovému týmu, jakým Čína je, nedaly hlavy dolů a bojovaly až do samého konce. Myslím, že se ten zápas musel líbit. Mohl se líbit trenérům, divákům, že viděli hezký sport," zhodnotil Beneš průběh utkání.

Dalším soupeřem Češek bude v pondělí výběr Nového Zélandu.

Přípravné utkání basketbalistek:
Čína - ČR 71:54 (20:13, 35:22, 51:40)
Nejvíce bodů ČR: Reisingerová 15, Hanušová 12, Vyoralová 11, Zavázalová a Švrdlíková po 4.

Reklama

Související témata: