Hlavní obsah

Most - Slavia Praha 22:28Házenkářky Slavie Praha mají nakročeno k mistrovskému titulu

Házenkářky Slavie Praha mají nakročeno k mistrovskému titulu. V prvním finálovém duelu vyhrály v Mostě 28:22. Hraje se na dva vítězné zápasy. O zisku trofeje mohou slávistky rozhodnout v sobotu 21. května v domácí hale.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Mostecká Hana Martinková (uprostřed) a hráčky Slavie Kamila Kordovská (vlevo) a Tereza Pokorná.

Článek

Házenkářky Slavie v prvním finále od začátku dominovaly. Po deseti minutách vedly nad Baníkem o čtyři branky, do přestávky už o sedm. Ve druhém poločase se sice hra vyrovnala, přesto Slavia postupně zvýšila náskok až na deset gólů. Až v závěru Mostečanky, české šampionky z předchozích tří sezon, zkorigovaly skóre.

Trenér Baníku Peter Dávid uznal, že vyhrálo lepší mužstvo. Jeho kolegyně na slávistické lavičce Petra Vítková ocenila, že její svěřenkyně nepolevily. "Zápas byl dost tvrdý, ale taková finále prostě jsou. Máme před sebou ještě jeden důležitý krok, nebude to jednoduché," uvedla na webu Českého svazu házené.

Pro Baník Most to bylo poslední utkání v domácí hale. Pokud by slávistky první finálový mečbol neproměnily, hrál by se rozhodující zápas v neděli 22. května znovu v Praze.

Finále českého play off házenkářské interligy žen - 1. zápas:
Most - Slavia Praha 22:28 (8:15)
Nejvíce branek: Szarková 9/6, Martinková 4, Súkenníková 3 - Stellnerová a Pokorná po 5, Malá 4.

Reklama