Hlavní obsah

Česko - Nový Zéland 64:72Basketbalistky na turnaji v Číně podlehly Novému Zélandu

Cheng-jang

České basketbalistky na turnaji v Číně podlehly Novému Zélandu 64:72 a připsaly si druhou prohru za sebou. Proti outsiderovy skupiny se trápily v obraně i v útoku, a to zejména s přesností střelby, a nedokázaly si poradit s agresivní obranou soupeře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér českých basketbalistek Lubor Blažek udílí pokyny Kateřině Bartoňové (vlevo). Vzadu přihlíží Alena Hanušová. Archivní foto.

Článek

"Po dvou slušných výkonech proti Černé Hoře a Číně byl pro nás třetí zápas naprosto katastrofální. Už od začátku jsme nestíhali, pod jejich defenzivním tlakem se bortil náš útočný systém, nebyli jsme schopni si vypracovat střelecké pozice a stříleli jsme pod tlakem," popsal trenér Ivan Beneš.

Zklamáním ale pro něj byla především defenziva. "Horší je, že jsme nebyli schopní Novozélanďanky ubránit. Tým, který dal za celý zápas Číně 24 bodů nám do poločasu vstřelil 39. V tom vidím další problém, že když už se nám nepovedl útok, nepovedla se nám ani obrana," dodal Beneš.

Přípravné utkání basketbalistek v Číně:
ČR - Nový Zéland 64:72 (18:21, 30:39, 46:55)
Nejvíce bodů: Hanušová 14, Vyoralová 13, Reisingerová 11 - Edmondsonová 16, Cocksová a Purcellová po 13, Franklinová 12.

Reklama

Související témata: