Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova budou hrát kvalifikaci Ligy mistryň

Prostějov

Volejbalistky Prostějova se přihlásily do kvalifikace Ligy mistryň, ze které čtyři nejlepší týmy postoupí do základní části soutěže. Po změně v nejprestižnější klubové pohárové soutěži má automaticky účast zajištěnou dvanáct týmů z osmi zemí. České mistryně se mezi tuto elitu nedostaly.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráčky Prostějova se radují z vítězství v Olomouci a zisku extraligového titulu.

Článek

"Jinou možnost, jak startovat v evropských pohárech, jsme neměli. Pokud bychom se nepřihlásili, tak ztratíme možnost hrát následně v Poháru CEV a ve Vyzývacím poháru," uvedl na klubovém webu předseda správní rady prostějovského celku Petr Chytil.

Vedení českých mistryň neupřesnilo, jakou cestu zvolí v příští sezóně. "Stále jednáme o výši finančního rozpočtu. S tím souvisí složení týmu a také cíle a ambice v českých i mezinárodních soutěžích," řekl Chytil.

Na základě koeficientů se mezi vybranou dvanáctku jistých účastníků Ligy mistryň dostalo po dvou týmech z Turecka, Ruska, Polska a Ázerbájdžánu a po jednom zástupci mají Francie, Itálie, Německo a Švýcarsko.

Goga: Postup bude obtížný

"Postup z kvalifikace bude velmi obtížný. Můžeme narazit na další kvalitní týmy ze zemí, které už mají jistou účast. Dá se říci, že se Liga mistryň uzavřela pro zástupce osmi nejsilnějších zemí. Ostatní mají jen teoretickou šanci na postup. Bude pochopitelně záležet na tom, jaké další týmy se do kvalifikace přihlásí," řekl sportovní manažer Prostějova Peter Goga. Los evropských volejbalových soutěží se uskuteční 9. června v Římě.

Z dosavadních osmi startů v Lize mistryň postoupily volejbalistky Prostějova třikrát ze skupiny do play off, kde vždy skončila jejich cesta hned v prvním kole. V minulé sezóně Prostějov získal ve skupině jen bod a uhrál tři sety.

Reklama

Související témata: