Hlavní obsah

Česko - Černá Hora 86:82Basketbalistky na turnaji v Číně znovu porazily Černou Horu

I druhé utkání na čínském turné proti Černé Hoře skončilo pro české basketbalistky vítězstvím. Tentokrát vyhrály 86:82 a připsaly si druhé vítězství ze čtyř zápasů. Turnaj zakončí odvetami s Čínou a Novým Zélandem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér českých basketbalistek Lubor Blažek udílí pokyny Kateřině Bartoňové (vlevo). Vzadu přihlíží Alena Hanušová. Ilustrační foto.

Článek

Právě proti Novému Zélandu nepodaly české reprezentantky dobrý výkon a schytaly od trenéra Ivana Beneše kritiku. Dojem chtěly napravit opět proti Černohorkám a minimálně v útoku se jim to povedlo, když se poprvé v novém složení bez tradičních opor dostaly přes 80 bodů.

"Pro nás to bylo těžší vítězství než to první, protože jsme se nemohli soupeři utrhnout a neustále se hrálo o pár bodů nahoru nebo dolů, my nebo oni," porovnával Beneš obě vítězství nad Černou Horou. "Teprve tři minuty před koncem jsme získali rozhodující malý náskok, který jsme si dobrou taktickou hrou pohlídali," dodal.

Český tým se opíral zejména o dvě nejzkušenější hráčky výběru Alenu Hanušovou a Terezu Vyoralovou, které se podělily o 40 bodů. Vyoralová neminula ani jeden ze čtyř tříbodových pokusů a výraznou měrou se podílela na tom, že český tým proměnil sedm z deseti střel za tři body.

"Musím říct, že to byl z obou stran nádherný zápas s úžasným procentem střelby z tříbodových pokusů. Myslím, že diváci byli spokojení. Zahrálo si všech dvanáct hráček, takže z naší strany spokojenost," uvedl Beneš.

Přípravné utkání basketbalistek v Číně:
ČR - Černá Hora 86:82 (23:21, 42:43, 66:63)
Nejvíce bodů: Hanušová 21, Vyoralová 19, Karolína Elhotová 11, Reisingerová 10 - Vugetičová 23, Mujovičová 21, Pašičová 8.

Reklama

Související témata: