Hlavní obsah

Házenkáři Plzně porazili Duklu a sahají po titulu

Házenkáři Plzně se na jediné vítězství přiblížili k obhajobě extraligového titulu. Ve třetím finálovém utkání doma porazili Duklu Praha jednoznačně 27:17 a na zápasy vedou 2:1. Poslední krok k dovršení mistrovského hattricku mohou Západočeši udělat v neděli od 18:15, kdy se čtvrtý duel hraje rovněž v jejich hale.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Plzně Radek Motlík ve finále extraligy.

Článek

Nejlepší tým základní části extraligy Dukla vyhrál ve finálové sérii minulý zápas a až na čtvrtý pokus v sezoně dokázal plzeňské obhájce titulu zdolat. Dnes ale na západě Čech Pražané navázali na předchozí nezdary a po nevýrazném střeleckém výkonu se jim první titul od roku 2011 zase vzdálil.

První branku zápasu sice vstřelil hostující Kývala ze sedmimetrového hodu, ale Plzeň pak i s přispěním několika zásahů brankáře Motlíka soupeři utekla na 6:2 a náskok dál zvyšovala. V poločase už činil devět gólů.

Dukla už po změně stran neměla reálnou šanci nepříznivý průběh zápasu zvrátit, třebaže do druhé půle vstoupila třemi góly za sebou. Po dvanáctiminutovém střeleckém výpadku hostů Plzeňští zvýšili až na 22:12 a v neděli mohou slavit třetí titul za sebou. Šesti brankami k jejich výhře přispěl Michal Tonar.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas:
Plzeň - Dukla Praha 27:17 (16:7)
Nejvíce branek: M. Tonar 6/1, M. Škvařil a Vinkelhöfer po 4, Poloz 3/1 - Sviták 5, Kývala 4/3, Kastner 3. Rozhodčí: Opava, Válek. Diváci: 1420. Stav série: 2:1.
O 3. místo - 3. zápas:
18:00 Karviná - Hranice.

Reklama

Související témata: