Hlavní obsah

Real Madrid v úzkých, získá vůbec nějakou trofej?

PRAHA

Když jeho jedenáctka vyběhne na stadión, je doslova slyšet šustění miliónů. V jeho dresu 'baletí' jedinečné fotbalové talenty. Je v současnosti považován za nejlepší klub světa... O jakém týmu je řeč? Real Madrid. Přes všechny tyto superlativy však může španělský gigant vyjít v této sezóně naprázdno. Jistou totiž zatím nemá ani jedinou trofej.

Foto: ČTK

Zinedine Zidane, dirigent Realu (vpravo).

Článek

Real honí v závěru sezóny ještě dva zajíce v podobě domácí nejvyšší soutěže a prestižní Ligy mistrů, ti ale mohou být pořádně rychlí a vyklouznout z jeho pasti. Ve španělské La Lize vyhráli madridské 'pusinky' jen jeden z posledních pěti soubojů a utrpěli nevídané porážky. Se San Sebastianem prohráli 2:4 a v domácím chrámu San Bernabeu podlehli Mallorce po nevídané kanonádě 1:5. A následoval pád z nejvyšší příčky až za dvojici svých pronásledovatelů z La Coruni a právě San Sebastianu.

Také v Lize mistrů už jde do tuhého. Real je v polovině semifinálového dvojutkání, doma s Juventusem uhrál jen těsné vítězství 2:1. V odvetě na stadiónu Delle Alpi bude čelit Nedvědově ekipě, povzbuzené sedmadvacátým triumfem v italské Serii A. Pokud tento krok zvládne, musí pokořit ještě jednu italskou překážku - milánský AC.

Investice do obrany? Ani náhodou...

Před sezónou se přitom zdálo, že Madridští budou hladce sbírat trofeje. Aby ne, jejich už tak hvězdný kádr posílila další zářivá kometa fotbalového nebe - znovuzrozený brazilský ostřelovač Ronaldo. Ale možná tady padla kosa na kámen. Šéf klubu Florentino Peréz je známý tím, že při nákupech nových oveček nehledí na dolary a velkoryse tahá z pokladny šokující sumy. Ovšem svá trumfová esa umisťuje jen do zálohy a do útoku, v obraně tak zůstává nezacelená díra.

Pokud se pak soubor ofenzivních hvězd ocitne pod tlakem pracovité a houževnaté zálohy soupeře, snadno se dostane do úzkých. Můžete namítnout - a co strhující reklama na fotbal, kterou 'bílý balet' režíroval ve čtvrtfinálovém souboji Ligy mistrů s Manchesterem United? Právě tady však Real narazil přesně na rivala, který mu vyhovuje podobně laděným stylem hry.

Italské celky, případně domácí soupeři, kteří tuto vadu na madridské fotbalové kráse prohlédli, mohou být velmi tvrdým oříškem. Utkání s Juventusem před týdnem, či souboje s Mallorcou a San Sebastianem to potvrzují. Nejlepší pak nemusí znamenat úspěšný. Koneckonců, příkladů je mnoho: jen si vzpomeňte na holandské fotbalové 'tulipány'...

REAL V SEMIFINÁLE LIGY MISTRŮ
DOMAKrok k finálovým branám
VENKUTaké s Raúlem a Ronaldem

Reklama

Související témata: