Hlavní obsah

Nejlepší basketbalista NBA Curry nebude reprezentovat USA v Riu

New York
Aktualizováno

Nejlepší basketbalista posledních dvou sezón NBA Stephen Curry nebude reprezentovat Spojené státy americké na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Opora úřadujících šampiónů Golden State se šance startovat poprvé v kariéře pod pěti kruhy sama vzdala, protože chce doléčit různá zranění.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Setkání hvězd ve finále NBA aneb souboj LeBron James (vlevo) - Stephen Curry.

Článek

Curry v dnešním tiskovém prohlášení uvedl, že se o situaci poradil s rodinou a poté informoval zastřešující organizaci USA Basketball. "Kvůli různým faktorům - včetně nedávných zranění kotníku a kolena - to považuju za nejlepší osobní rozhodnutí v této fázi mé kariéry," uvedl rozehrávač Warriors.

Osmadvacetiletý Curry v dresu americké reprezentace získal tituly mistra světa v letech 2010 a 2014. Mluvil o tom, jak se těší na možnost vybojovat olympijské zlato, ale šest vynechaných zápasů v play off kvůli zranění kolena jeho plány změnilo.

Dvojnásobný držitel ceny MVP je tak nejznámějším potvrzeným jménem, které budou Američané v Riu postrádat. Už dříve bylo jasné, že se na OH nepředstaví Chris Paul a Anthony Davis.

Vítězové předchozích dvou olympijských turnajů mají seznam 31 hráčů, z nichž ještě tento měsíc vyberou konečnou dvanáctku pro Rio.

Reklama