Hlavní obsah

Hokejbalisté Pardubic slaví premiérový titul v extralize

Kladno

Hokejbalisté Pardubic získali poprvé titul v extralize. Východočeši vyhráli ve čtvrtém finálovém utkání na hřišti Kladna 3:2 v prodloužení a ovládli sérii 3:1 na zápasy. Kralování Kladna z minulých dvou sezon ukončil trefou ve 47. minutě kapitán Pardubic Jan Bílý.

Foto: Sport.cz

Hokejbalisté Pardubic zvedají nad hlavu pohár pro vítěze extraligy.

Článek

Pardubice sice čelily v utkání na kladenském zimním stadionu tlaku domácích, přesto v úvodním dějství získaly dvoubrankové vedení. V šesté minutě se po vhazování trefil Lukáš Vlasák a následně zvýšil po brejku Otto Urbanec.

Kladenští brankáře Davida Stárka překonali v 18. minutě po ráně Tomáše Kudely od modré čáry a pak v přesilovce smazal ztrátu František Pliml. V prodloužení se po tlaku Pardubic dostal míček k Bílému, který z úhlu rozhodl a Pardubice i druhý duel série v Kladně vyhrály v prodloužení.

"Byla to radost. Nevím, co jsem dělal. Jen vím, že jsem to trefil. Pak už jsem jen čekal, až na mě někdo naskáče," popsal Bílý své pocity v rozhovoru pro Českou televizi. "Kladno bylo skoro všechny zápasy jednoznačně lepší. Nás držel David Stárek, počkali jsme si na přesilovky a ty jsme oproti Kladnu využili. Byli jsme lepší v proměňování šancí," dodal střelec vítězného gólu.

"Myslím, že nás Pardubice nepřehrály. Prostě jsme nedávali góly. Měli jsme ve všech těch zápasech převahu, ale dali jsem vždy jen jeden nebo dva góly. Na to se vyhrávat nedá. Nezbývá nic jiného než Pardubicím sportovně poblahopřát," uvedl kapitán Kladna Milan Dědič.

Reklama

Související témata: