Hlavní obsah

Minnesota porazila Memphis i bez vyloučeného Garnetta

NEW YORK

Basketbalisté Minnesoty se v nedělním utkání NBA proti Memphisu vypořádali s vyloučením své opory Kevina Garnetta a zvítězili 105:99. Garnett musel předčasně do šaten v průběhu třetí čtvrtiny, když na výraz nesouhlasu s verdiktem rozhodčího mrštil míč do hlediště. Jeho spoluhráči vedli tehdy jen o tři body, ale dohrávku zvládli, a to především zásluhou Rickyho Davise, který nastřílel 35 bodů.

Článek

Devítinásobný účastník Utkání hvězd Garnett nepřijal rozhodnutí, že se dopustil útočného faulu. Zahodil míč mezi diváky, za což dostal technickou chybu, ale trefil při tom jednoho muže a za to byl vyloučen. "Nekoukal jsem, kam to házím. Byl jsem strašně rozzuřený," chrlil ze sebe ještě stále nasupeně na začátku poslední čtvrtiny, když opouštěl halu v Minneapolis.

Bezprostředně po incidentu zaskočil za fanouškem a omluvil se mu. Diváka ale musel vyšetřit lékař, postižený byl za doprovodu rodiny a pořadatelů odvezen na vozíku do nitra arény. Podle zámořských médií nakonec nebyl zraněn, ale Garnetta, který v zápase stihl dát 17 bodů a doskočit 10 míčů, nejspíš čeká tvrdý trest od vedení NBA.

Ani čtyřicet bodů Kobeho Bryanta nepomohlo basketbalistům Los Angeles Lakers k vítězství nad Bostonem. Kalifornský celek na domácí palubovce prohrál 111:112. Vítězství Celtics zařídil autor devětatřiceti bodů Paul Pierce, který necelé čtyři vteřiny před koncem trefil rozhodující trestný hod. Naopak Bryant dal v poslední části zápasu jen tři body a ani jeho poslední střela zápasu nenašla cíl.

Cleveland s LeBronem Jamesem se marně snažil připravit Detroitu desátou prohru v sezoně, nejlepší tým ligy zvítězil 90:78. Domácí kouč Flip Sanders označil za hlavní hvězdu zápasu Bena Wallace, autora 11 bodů, 19 doskoků a pěti bloků. "Vezměte cenu pro nejlépe bránícího hráče ligy a pošlete ji Benovi," řekl trenér Detroitu, jehož svěřenci vyhráli pátý zápas za sebou a dvanáctý před vlastními diváky. James nastřílel 22 bodů.

Výsledky:
Detroit - Cleveland 90:78, Orlando - Houston 84:89, Minnesota - Memphis 105:99, New Jersey - Indiana 91:101, Los Angeles Lakers - Boston 111:112, Portland - New Orleans /Oklahoma City 75:88.

Reklama