Hlavní obsah

Detroit rozhodl o výhře v poslední sekundě

NEW YORK

Koš Chuckyho Atkinse necelou sekundu před koncem rozhodl o třetím vítězství basketbalistů Detroitu nad Philadelphií v poměru 78:77. Hráči Pistons po středeční výhře vedou v semifinálové sérii Východní konference 3:2 na zápasy a postup do další fáze vyřazovacích bojů NBA mohou slavit v pátek ve Filadelfii.

Foto: ČTK

Allen Iverson z Philadelphie v obležení basketbalistů Detroitu.

Článek

"Spadni tam, to bylo jediné, co jsem si v tu chvíli říkal," prozradil po dramatickém zápase jeho hrdina Atkins, který dal celkem 17 bodů. Oba týmy v této sérii neprohrály doma, takže pokud Philadelphia udrží tradici, o postupujícím by mohl rozhodnout až sedmý duel v neděli v Detroitu.

"To poslední, co jsme chtěli, bylo hrát ve Filadelfii na pokraji vyřazení. To pro nás byla obrovská motivace," prozradil Richard Hamilton, s 20 body nejlepší střelec vítězných Pistons. O zázračnou střelu se těsně se sirénou ještě pokusil Allen Iverson, ale z velké dálky se netrefil.

V pátém vzájemném duelu s Detroitem podala hvězda Sixers tragický výkon, z 25 pokusů mířil Iverson přesně jen pětkrát a skončil jen na čtrnácti bodech. Při svém nejhorším výkonu v play off v kariéře dal pouze o jeden méně. Z porážky však nevinil jen sebe. "Prohráli jsme jako tým. Nesouhlasím, že mě ubránili. Jediný, kdo mě může zastavit, jsem jen já sám," řekl Iverson.

Basketbalisté Detroitu měli po celý zápas navrch, poprvé je o vedení připravil Eric Snow trojkou až devět sekund před koncem, když dostal Philadelphii do vedení 77:76. Poslední slovo patřilo Atkinsovi. Derrick Coleman míč už jen vypíchl zespoda, takže koš platil. Vítěz této série narazí v konferenčním finále na New Jersey.

Východní konference - semifinále
Detroit - Philadelphia 78:77 (stav série 3:2)

Reklama