Hlavní obsah

Česko - Španělsko 2:1Sluková s Hermannovou stále živí šanci na olympiádu

Stavanger

Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou dál živí šanci, že si v srpnu zahrají na olympijském turnaji v Riu. Na Kontinentálním poháru v norském Stavangeru úřadující vicemistryně Evropy porazily Španělky a jsou v semifinále. Na hry do Brazílie však postoupí jen celkový vítěz.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová na archivním snímku pózují se stříbrnými medailemi z ME.

Článek

Další dva týmy ale budou ještě bojovat za dva týdny v poslední kvalifikaci v Soči. Pro české muže dnes Kontinentální pohár skončil, Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem v rozhodujícím duelu podlehli Švýcarům.

Pro olympioničku z Londýna Slukovou i Hermannovou je Kontinentální pohár jedinou šancí, jak se do Ria dostat. Kvůli krátké spolupráci nemají z turnajů Světového poháru dostatek bodů a na písku ve Stavangeru se jim zatím daří. Vyhrály všechny čtyři zápasy a dramatické souboje s týmy Slovenska a Španělska rozhodly pro sebe.

Nad španělskou dvojicí Riberaová, Fernándezová zvítězily 20:22, 21:13 a 15:12. "Na vítězství jsme se docela nadřely, Španělky hodně riskovaly servis, kterým nás hlavně v prvním setu zatlačily. Jsme ale rády, že jsme udržely koncentraci, byly schopné zareagovat a zápas vybojovaly v tie-breaku," řekla Sluková ČTK.

V pátek Češky nastoupí v semifinále proti Nizozemkám. Ty jsou zatím na poháru suverénní, páry Braakmanová se Sinnemaovou i Van Gestelová, Van der Vlistová ještě neprohrály. "Zatím turnajem procházejí, aniž by musely hrát rozhodující golden match, což znamená, že mají odehráno o dva zápasy méně. Doufáme, že stihneme zregenerovat a načerpat zase síly do dalších bojů," řekla Sluková.

Čeští muži začali souboj se Švýcary dobře, Přemysl Kubala s Janem Dumkem získali první bod, ale do rozhodujícího duelu nastoupili překvapivě jejich mladší kolegové Perušič se Schweinerem. Dvojici Gabathuler, Gerson však dnes podlehli i podruhé.

Sluková s Hermannovou i Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou odehrají semifinále s Nizozemskem v pátek, o finále žen se utkají také týmy Ukrajiny a Rakouska.

Kontinentální pohár a zároveň olympijská kvalifikace v plážovém volejbalu ve Stavangeru (Norsko):
Muži - 1. kolo:
ČR - Švýcarsko 1:2
Kubala, Dumek - Beeler, Strasser 2:0 (18, 18)
Perušič, Schweiner - Gabathuler, Gerson 1:2 (-17, 27, -15)
Perušič, Schweiner - Gabathuler, Gerson 1:2 (17, -24, -11)
Ženy - čtvrtfinále:
ČR - Španělsko 2:1
Sluková, Hermannová - Herrerová, Soriaová 2:0 (16, 12)
Kolocová, Kvapilová - Riberaová, A. Fernándezová 0:2 (-13, -15)
Sluková, Hermannová - Riberaová, A. Fernándezová 2:1 (-20, 13, 12)

Reklama