Hlavní obsah

Veselý se Schilbem už trénují s basketbalovou reprezentací

Praha

Česká basketbalová reprezentace se připravuje na olympijskou kvalifikaci už i s oporami Janem Veselým a Blakem Schilbem. Trenér Ronen Ginzburg tak čeká už jen na Tomáše Satoranského a Davida Jelínka, který bojuje o angažmá v NBA. Nejistý je start Pavla Pumprly, který absolvoval operaci, a definitivně se k týmu nepřipojí pivot Ondřej Balvín.

Foto: Petr Horník, Právo

Český basketbalista Jan Veselý

Článek

"S Ondrou jsme v kontaktu. I nadále však platí, že preferuje svoji individuální přípravu v rámci USA. Jeho cílem je získat kontrakt s týmem z NBA. Pokud se mu to povede, bude určitě tým chtít, aby hrál Summer League a připravoval se s družstvem. I kdyby kontrakt nezískal, tak chce hrát Letní ligu. V tu chvíli se naše programy časově překrývají," vysvětlil manažer reprezentace Michal Šob.

Před nedělním duelem v Chorvatsku už ale tým posílili Veselý se Schilbem. Kádr naopak opustili zraněný Tomáš Pomikálek a mladý pivot Adam Pecháček.

"Blake přiletěl do České republiky 16. června, když jsme byli v Itálii. V tu dobu trénoval individuálně a od pondělí trénuje s týmem. Nic nebrání tomu, aby v přípravě pokračoval podle plánu. To znamená, že s námi odlétá do Chorvatska. A Honza Veselý se připojil také v pondělí. Trénuje s týmem," dodal Šob.

Druhá z největších hvězd týmu Satoranský teprve ve středu zakončil sezonu v Barceloně. K týmu by se tak měl připojit až v pondělí a představit se v domácích zápasech proti Tunisku (28. června) a Mexiku (30. června) v Praze na Královce.

Nejistá je účast Pumprly

"Samozřejmě, jedná se o klíčového rozehrávače, ale my striktně netrváme na tom, aby se připojil už do Chorvatska. Bude potřebovat čas alespoň na částečnou rekonvalescenci po náročné sezoně. Dohoda je taková, že stoprocentně bude připraven na přípravu s Tunisem 28. června," potvrdil Šob.

Naopak nejistá je účast dalšího hráče obvyklé základní sestavy Pumprly, který musel po konci sezony na menší operaci. "Pavel je v Praze v péči našich lékařů a fyzioterapeutů. Tento týden by měl jít na vyšetření. Lékaři posoudí, jak jeho tělo reaguje na zátěž, a zároveň přijdou s časovým odhadem. Shodli jsme se, že nemá cenu to na sílu uspěchat. Pořád platí, že je zde šance, aby mohl odjet na kvalifikaci. Bude ale záležet na jeho zdravotním stavu, aktuální formě a nominaci trenéra," prohlásil Šob.

Češi se od 4. do 9. července utkají v Bělehradě s dalšími pěti protivníky o jednu vstupenku na olympijské hry do Ria de Janeiro.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články