Hlavní obsah

Duel nejlepších týmů Západní konference NBA vyhrálo San Antonio

NEW YORK

Čtvrteční bitvu nejlepších týmů Západní konference NBA vyhráli basketbalisté San Antonia. Úřadující šampioni porazili na své palubovce 98:89 Dallas a na svého soupeře se v tabulce dotáhli. Obě špičková mužstva nyní mají bilanci 45 vítězství a 12 proher. V soutěži je už lepší jen Detroit, který vyhrál o dva zápasy více a zároveň zaznamenal deset porážek.

Článek

O druhé vítězství Spurs ve třetím vzájemném utkání sezony se velmi zasloužil bývalý hráč Dallasu Michael Finley. V poslední čtvrtině dal 11 bodů ze svých patnácti. Z jubilejního 500. vítězství během angažmá v San Antoniu se radoval kouč Gregg Popovich. Zato jeho protějšek Avery Johnson se zlobil. "Jsem hrozně zklamaný. Na tenhle zápas jsme se dobře připravili, ale zase jsme je nechali dát pár lehkých košů. V obraně máme co dohánět," řekl Johnson.

Nejlepším střelcem vítězů byl Tony Parker s 23 body, stejně úspěšní byli v hostujícím týmu Dirk Nowitzki a Jason Terry, přesto to Dallasu nestačilo.

V druhém čtvrtečním utkání zastavil svůj propad Cleveland a po pěti neúspěších za sebou se radoval z výhry. Cavaliers zvítězili o bod 92:91 v Chicagu díky trojce Ronalda Murrayho necelé čtyři sekundy před koncem. V rozhodujícím okamžiku mu přihrál LeBron James, který byl jinak nejlepším hráčem s 33 body, 11 doskoky a osmi asistencemi.

"Každý si myslel, že poslední střela bude LeBronova. A on udělal tu nejsprávnější věc," řekl trenér Clevelandu Mike Brown. "Můj obránce se pustil za LeBronem a nechal mě volného. Sedlo to dokonale," řekl Murray.

Chicago - Cleveland 91:92
San Antonio - Dallas 98:89

Reklama