Hlavní obsah

Nehrál jsem v ideální formě, připustil Satoranský sebekriticky

Klíčový hráč basketbalové reprezentace Tomáš Satoranský připustil, že olympijská kvalifikace nezastihla český výběr v optimální formě. I sám na sobě cítil, že nepodal výkon, který očekával. I proto nebyla šance velmi dobře hrající Srby porazit a uhrát lepší výsledek než 72:96.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český rozehrávač Tomáš Satoranský.

Článek

"Srbové ukázali, jakou mají sílu a kvalitu. Zahráli bohužel nejlepší zápas na tomto turnaji. My se naopak spíše trápili a nedostali jsme se do ideální herní formy. Já na tom mám také vinu, protože jsem nehrál ve formě, jaké bych chtěl," řekl rozehrávač Barcelony, který má namířeno do NBA, kde je před podpisem smlouvy s Washingtonem.

"Nechci se vymlouvat na únavu. Možná se projevil týdenní výpadek mezi klubovou sezonou a reprezentací. Nedokázal jsem se do toho úplně dostat. Dnes to nebylo sice úplně špatné, ale chtěl jsem hrát určitě lépe a vést tým. Bohužel se to nepodařilo. Je to škoda, protože to byla ohromná šance. Srbsko je ale prostě lepší," připustil Satoranský.

"Ukázali, jak jsou silný basketbalový národ. My ať dělali, co jsme mohli, tak oni na to měli odpověď. Mají obrovskou rotaci hráčů a každý může rozhodnout," dodal.

Rozhodl Teodošič

V klíčové třetí čtvrtině navíc Srbsko podržela jejich největší hvězda Miloš Teodosič. Rozehrávač, který nedávno slavil s CSKA Moskva titul v Evropské lize, v ní dal 14 bodů, z toho 11 v řadě a zlomil český odpor. "U Teodosiče je ta přednost, že i když se trápí první půli, tak má takové sebevědomí, že to ve druhé vezme na sebe a rozhodne. Tam nám to utkání uteklo. My je chtěli dostat pod tlak, ale oni ukázali svou mentální sílu a nedovolili nám to," uvedl Satoranský.

Ačkoli český tým nyní musí vyřešit možné konce v reprezentaci u veteránů Jiřího Welsche a Petra Bendy či možné odchody Satoranského a Jana Veselého do NBA, budoucnost má před sebou prý světlou.

"Teď jsme zklamaní, protože jsme byli blízko olympijského snu. Ale musíme to brát pozitivně. Povedl se i tak úspěch, máme jisté příští mistrovství Evropy a tam se budeme snažit znovu poskládat nejkvalitnější tým a opět bojovat o nejvyšší příčky, což by jen potvrdilo vzestup českého basketbalu na evropské scéně," dodal Satoranský.

Reklama

Související témata: